TV Tie-Breakers
Tennisvereniging Tie-Breakers
TV Tie-Breakers > Nieuws > Archief > 2014

User Name

Password

Info New or Forgotten?

Delen

Club gesloten in kerstvakantie - WIJZIGING

Nieuws van 23 december 2014

De club is gesloten van 25 december tot en met 1 januari.

Fijne feestdagen en tot op de nieuwjaarsborrel (11 januari vanaf 17.00u)!

Het bestuur

Chip and Charge Winter Open Toernooi

Nieuws van 23 december 2014

Eerste editie Chip en Charge Winter Open!

In de week van 2 t/m 8 februari strijdt jong en oud om royale prijzen op de allereerste editie van het meest prestigieuze open winter dubbeltoernooi in mensenheugenis! Na het succes van het afgelopen Chip en Charge Open in de zomer gaan we nu een winters tintje aan de week geven. Denk aan glühwijn, broodjes Unox, snertsoep en natuurlijk ontzettend veel krakers van dubbelwedstrijden. Wordt dit mooi? Dit wordt zeker mooi! Zoek snel een dubbelpartner of twee en schrijf je in via onderstaande link op Toernooi.nl: http://toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=F4FDBF59-66C5-447A-81D3-8228F8483AC9

 

Nieuwsbrief december 2014

Nieuws van 8 december 2014

Doe mee met de automatische incasso voor je contributie
We willen onze club zo efficiënt en effectief mogelijk organiseren en de kosten en inspanningen die dat vraagt zoveel mogelijk verminderen. Een van de manieren waarop je ons daarbij kunt helpen is om – als je dat nog niet gedaan hebt – over te stappen op automatische incasso van je contributie. Door over te stappen op automatische incasso bespaar je onze penningmeester veel tijd. Tijd die daardoor voor andere zaken ingezet kan worden.

Wat moet je doen? 

 • Ga naar http://www.tiebreakers.nl
 • Log – rechtsboven in het scherm – in met je persoonlijke toegangscode. Als je die niet hebt gehad of je wachtwoord niet meer weet, klik dan op Nieuw of Vergeten.
 • Klik op Privé
 • Klik op map Groepen
 • Bij Mijn Groepslidmaatschappen zie je het lidmaatschap staan. In kolom Incasso kun je  klikken om te machtigen.
 • Controleer je persoonlijke gegevens, vul je banknummer in en geef aan dat je voortaan per incassomachtiging wilt betalen.

LET OP: machtigen kan tot uiterlijk 16 december! Dus doe het nu meteen!

Heb je vorig jaar ook al per incassomachtiging betaald? Klik dan op de koppeling en controleer of al jouw gegevens nog juist zijn. Zo nodig kun je het meteen corrigeren.


Geef je een machtiging af, dan betaal je de contributie in twee gelijke termijnen: de eerste helft eind december en de tweede helft eind februari. Voordeel van de machtiging is ook dat je de € 5 administratiekosten niet hoeft te betalen.

Wil je liever toch via een overboeking betalen, dan kan dat. Je krijgt dan in december een factuur, die moet dan voor 15 januari 2015 betaald zijn. Het controleren van de betalingen en het sturen van herinneringen is echter erg tijdrovend. Stap daarom over op automatische incasso. Alvast bedankt!


Nieuwjaarsborrel
Namens het bestuur nodigt de feestcommissie je van harte uit om op zondag 11 januari 2015 vanaf 17.00 uur met je tennisvrienden het nieuwe jaar in te luiden! Je krijgt daarbij tegelijkertijd te horen wat de stand van zaken is m.b.t. de baanuitbreiding en andere ontwikkelingen.


Snerttoernooi
Om elkaar de winter door te helpen, organiseert de CRET op zondag 11 januari 2015 het befaamde SNERTTOERNOOI! Geschikt voor zowel koele kikkers als verhitte spelers… en alles daartussenin. We verzamelen vanaf 11 uur, en gaan om 11.30u de baan op voor de eerste wedstrijden. Tussendoor serveren wij onder andere een lekker kopje erwtensoep en vanaf 17.00u proosten we met z’n allen op de Nieuwjaarsborrel, georganiseerd door de feestcommissie!

Wil of kan je niet meedoen, maar heb je wel zin in een gezellig dagje op de club? Kom dan (alsnog of alvast) je bardienst draaien. Je zou ons daar een heel groot plezier mee doen! Zowel Tiebreakers als winterkaarthouders mogen meedoen. Je schrijft je individueel in, wij delen je in in wisselende mixpartijen van gelijk niveau.

Wat moet je doen?

 • Schrijf je in via de website van Tiebreakers: http://www.tiebreakers.nl
 • Maak 5,00 over aan Lia Sibbel (NL18 INGB 0005654893, CGM Sibbel,  Amsterdam)
 • Vermeld bij betaling ook de naam waaronder je je hebt ingeschreven!


Pas wanneer je hebt betaald, ben je echt ingeschreven. Daarvan krijg je dan een bevestiging. Bij 'snertweer' verschuiven we het snerttoernooi evt. naar zondag 25 januari, zelfde tijd en plaats. Daarvan ontvang je  dan natuurlijk bericht! Hou voor de zekerheid beide data vrij!

Tot ziens op 11 of 25 januari! IJs en weder dienende...
De CRET
Lia, Toke, Victoria en Wietske


Vrijgezellentoernooi op zaterdagmiddag 3 januari in de hal
CIC Tennis wil in samenwerking met TV Tie-Breakers een single-mixed-toernooi organiseren voor alle singles op de vereniging (vanaf 18 jaar). De ongedwongen sfeer van een potje tennis is de ideale manier om andere singles te ontmoeten. Dit toernooi zal plaats vinden op zaterdagmiddag 3 januari van 14.00u tot 18.00u in de hal met afsluitend een borrel.

Er wordt niet gespeeld in een toernooivorm of andere competitievorm. Het gaat dus ook niet om winnen of verliezen. Je speelt iedere ronde met een andere partner om zo veel mogelijk andere singles te ontmoeten. Je speelt minimaal 3 rondes van 30 minuten, tussendoor kan je telkens "daten". Inschrijven via de website http://www.cicgroup.nl/tennisacademy (kies voor ‘Single-mixed-toernooi op 3 januari 2015’ en voor ‘Senioren’) of via Harold Siekmann – harold@cicgroup.nl of 06-27097406.

Ook een idee voor een activiteit? Stuur een email naar secretaris@tiebreakers.nl.


Recreantencompetitie van start op zaterdagavond in de hal
CIC Tennis en TV Tie-Breakers zijn verheugd dat het gelukt is om weer een Recreantencompetitie te organiseren op zaterdagavond in de hal. De competitie is half november gestart en er wordt gespeeld in twee poules met ieder 4 teams. Een team bestaat uit 4 deelnemers.  Na de Kerstvakantie spelen de nummers 1 en 2 van de poules verder tegen elkaar in een nieuwe poule en datzelfde geldt voor de nummers 3 en 4. Gezien de positieve reacties en de grote belangstelling zal de recreantencompetitie in de toekomst een vervolg krijgen.

Winterse sportieve groet,
Het bestuur

ALV-verslag 2014 Projectteam Baanuitbreiding

Nieuws van 26 november 2014

Het afgelopen jaar is door het projectteam hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het uitbreiden van ons tennispark met drie nieuwe gravel-plus-banen.

Planvorming
Er is een definitief ontwerp ontwikkeld voor de indeling van de baanuitbreiding, zie: https://tiebreakers.planmysport.com/portal/page/pmsportal30/TVTieBreakers/Nieuws/Actueel/park%20tiebreakers%20uitbreiding%20LR.pdf
Deze baanindeling is gemaakt op basis van de wens om op een niet geschakelde baan te kunnen spelen. Ondanks het feit dat deze opstelling meer werk voor de groundsman geeft, is hier toch toe door de Baancommissie/ Bestuur besloten. De planvorming is met de tuin- en onderhoudscommissie afgestemd.

Subsidie
Er is voor de in de komende jaren verwachte investeringen een aanvraag voor de 1/3-subsidie-regeling van de gemeente Amsterdam ingediend. De baanuitbreiding maakt hier onderdeel van uit.

Erfpacht
Samen met de gemeente is de input voor de erfpachtaanbieding verzameld. De erfpachtaanbieding wordt binnenkort verwacht. Zodra de gemeente positief op de subsidie-aanvraag heeft besloten, accepteert Tie-Breakers deze, conform afspraak tijdens BALV.  Notariskantoor Spier & Hazenberg is betrokken voor de daaropvolgende uitgifte.

Keuze baansoort
In de BALV hebben de leden gekozen voor gravel plus. Dit is voor het projectteam het vertrekpunt geweest. Deze banen zullen worden aangelegd conform KNLTB/ ISA Sport normen.

Financieel
Er is een financieel dekkingsplan opgesteld voor de investering in de baanuitbreiding, welke is besproken op de BALV.

Contractvorming aannemer
Door Tennisbouw zijn concept offertes opgesteld. Deze zijn beoordeeld op marktconformiteit. De offerte wordt momenteel definitief gemaakt, o.a. met een omschrijving van de werkzaamheden, opgesteld door adviesbureau Happy Feet ( = adviesbureau van de gemeente).

Communicatie
De leden zijn in een nieuwsbrief op 12 november geïnformeerd over de laatste stand van zaken. Nieuwe berichten en informatie over de officiële opening, zullen worden gecommuniceerd via de nieuwsbrief.

Oplevering
Onder voorbehoud dat de subsidie van de banen wordt gehonoreerd, zullen de banen uiterlijk voor 1/4/2015 worden opgeleverd. Vermoedelijk eerder, echter dit hangt af van de vorst periode.
De gemeente is intussen begonnen om de grond bouwrijp te maken voor TV Tie Breakers, waarna de baanbouwer zo snel mogelijk zal beginnen met de baanondergrond en het hekwerk. Pas na een eventuele vorst periode zullen de lijnen op de baan worden uitgezet. Zodra de ingebruikname in zicht komt, zullen we de leden informeren via de nieuwsbrief.

Met vriendeljke groet,
Projectteam Baanuitbreiding
Robbert Schmidt, 
Henk Geitenbeek, Erik Dooyeweerd, Rob Hulst en Catharina Klandermans

Jaarverslag 2014 Feestcommissie

Nieuws van 26 november 2014

Samenstelling: de Feestcommissie bestond in 2014 uit de volgende leden: Fleur Baarspul (voorzitter), Romke Spierdijk, Charlotte Colijn, Yvonne Smit, Rob Hulst, en vele vrienden van...

2014 was het jaar dat de Feestcommissie vernieuwde en ook vooral de succesnummers herhaalde. De nieuwe leden zijn warm onthaald en de competitiespelers en aankomend clubkampioenen gehuldigd tijdens typische Tiebreakers feestjes. 

Nieuwjaarsborrel – 12 januari 2014
Zowel de nieuwjaarsborrel als de inmiddels bijbehorende wijnproeverij waren dit jaar wederom een groot succes. Meerdere  nieuwe leden (sommige inclusief hun ouders) waren van de partij. In alle drukte moet gezegd worden dat de stemmingsuitslag verloren is gegaan. Maar de winnende wijnen zijn tot en met de nieuwjaarsborrel van 2015 nog steeds te proeven.

Voorjaarstoernooi en borrelen met nieuwe leden – zondag 30 maart 2014
Na afloop van het Voorjaarstoernooi heeft de feestcie samen met de CRET een borrel georganiseerd. Het weer was fantastisch en op het terras werd naast de bijbehorende bitterbal ook een A5-formaat visitekaartje uitgereikt. In een aantal 'kennismakingsrondes' konden nieuwe en oude leden zich aan elkaar introduceren aan de hand van hun visitekaartje.

Competitie – 13 april 2014 t/m 01 juni 2014
Tijdens de competitie organiseerde de Feestcommissie twee keer een borrel: de Pre-King-Night, met Hollandse spelletjes en de schlager-avond inclusief Bratwurst. In het slotweekend werd de club omgetoverd tot camping en draaide DJ Koen in de Camping-disco, werden er marshmallows geroosterd bij de vuurplek, en kon men gerust verschijnen op badslippers en in trainingspak. Samen met de TC werd het buffet voor de spelers en de Camping-disco herhaald op zondag voor de zondagspelers. Kampioenen werden gehuldigd en het bleef nog lang gezellig.

Open Toernooi – 20 juli 2014 t/m 28 juli 2014
Tijdens het Open Toernooi, was de feestcommissie sowieso van de partij op het  door de OTC georganiseerde feest.

Clubkampioenschappen 31 augustus 2014 t/m 8 september 2014
Vrijdag 5 september was de dag van de Famous Pubquiz en het Funk&Soul Feestje. 
Nieuw was dat in plaats van een buffet er een heerlijke menu werd bereid door Thea en haar zoon. Traditiegetrouw is er tijdens de clubkampioenschappen De Pubquiz, in elkaar gezet en gepresenteerd door Mark en Ian. Deze kenniscompetitie werd afgesloten met een gezellig feest vol klassiekers gedraaid door Vinyl DJ “Vintage” met als eyecatcher de platenkoffer DJ-booth. Ook het clubhuis was in soul-sferen gehesen en het fotohoekje bevatte vrolijke disco-attributen waar gretig gebruik van werd gemaakt.

Vooruitblik
Begin december worden de plannen voor het nieuwe jaar bepaald. Gezelligheid en het kennismaken met clubgenoten staat bij alle feesten voorop. Voor 2015 is het plan om de succesnummers te herhalen, maar ook een aantal nieuwe proefballonnetjes op te laten. Zo zou het ons erg leuk lijken om 1 Flink Feest te organiseren voor alle competitiespelers en supporters in plaats van twee avonden achtereen. Gezelligheid en het kennismaken met clubgenoten blijven voorop staan bij al het feestelijke dat georganiseerd zal worden. Daarbij mogen er zeker meer enthousiaste feestcie-vrienden zich melden, het wordt immers een jubileumjaar! The more the merrier!

De Feestcommissie

Jaarverslagen 2014 - 1

Nieuws van 18 november 2014

JAARVERSLAGEN T.V. TIE–BREAKERS 2013 - 2014

- Verslag Commissie Recreatief Tennis (Cret)
- Verslag Zomer Recreanten Commissie (ZoReCo)
- Verslag Open Toernooi Commissie (OTC)
- Verslag Jeugdraad
- Verslag Feestcommissie


Verslag CReT
Samenstelling: de Cret bestond in 2014 uit de volgende leden: Victoria van Keulen, Toke Sibbel, Lia Sibbel, Wietske Visser.

Met veel plezier hebben we samen de verschillende evenementen georganiseerd en samen met ‘de vrienden van de CRET’ is ook de Toss weer een groot succes geworden. De agenda was goed gevuld met iedere maandag de Toss en het Snert-, voorjaar-, midzomer- en najaars- en Singletoernooi. De meeste toernooien zaten vol. Het afzeggen op het laatste moment, wat helaas toch nog wel eens voorkomt, levert altijd weer een gezonde spanning en creatief schakelen op.

Ons seizoen begon met het snerttoernooi op 11 januari met 56 deelnemers. Op de 11e had iedereen zich verzameld lekker warm gekleed en zin om een balletje te slaan. Helaas het was te mooi weer waardoor de banen ontdooiden en we niet konden spelen, echt een ‘snert’-toernooi. Voor de geplande uitwijk naar 26 januari waren ongeveer 30 leden enthousiast. Helaas moesten we die vanwege het weer ook afzeggen.

Het openingstoernooi was zeer vroeg vol geboekt. Afstemming met het bestuur over 8 of 9 banen blijft een aandachtspunt. Het weer zat mee, een zonnetje, korte broek  leuke spelletjes en tot slot het rondje om de baan waren de ingrediënten voor een heerlijke dag. Aan het slot de openingsborrel van de feestcommissie.

Op de langste zaterdag van het jaar hebben we weer het MidzomerToernooi georganiseerd. Hier verliep de inschrijving in eerst instantie wat rustiger maar uiteindelijk waren de banen toch weer vol.  Net als vorig jaar was de inschrijving als mixed-koppel en het was mogelijk om met een introducé in te schrijven. Leden die graag mee wilden doen maar geen koppelpartner hadden konden we nog helpen door ‘stelletjes’ te maken.

Het singletoernooi was op 6 juli. We hadden dit maal 8 banen tot onze beschikking en binnen no-time was de inschrijving vol. Wel een leermoment voor de CRET, vele afzeggingen op de dag zelf waardoor we behoorlijk moesten improviseren en last minute reserves bellen. Het was goed weer tot het moment dat we weer thuis waren en iedereen heeft heerlijk gespeeld.

Het najaarstoernooi gaf onze organisatie wat hoofdzorgen. Helaas bleek de jeugdcompetitie dusdanig ingedeeld te zijn dat vele teams thuis speelden. Ook de opzet van de competitie was gewijzigd zodat er meer wedstrijden gespeeld moesten worden. Dit terwijl we er bij het bepalen van de jaarkalender zo op gestuurd hadden dat dit het niet nogmaals zou gebeuren. Ondanks heldere afspraken met bestuur en jeugdcommissie en verschillende aanpassingen aan beide kanten kwam het toch tot een fait accompli toen de jeugd niet klaar was en het toernooi moest beginnen. Wederom met creativiteit is het gelukt om het gehele toernooi te spelen met goed weer en ook nog het rondje om de baan! Dit maal met een lekker broodje kroket naast de andere versnaperingen.

Dankzij de ‘vrienden van de Toss’ die uitgebreid is met 2 leden, was de wekelijkse maandagavond Toss weer een groot succes. Naast de vaste spelers hebben we ook veel nieuwe leden mogen verwelkomen. Vooral in het voorjaar was het erg druk en hadden we soms meer dan 2x de baanbezetting (dus meer dan 72 spelers).

De CRET 2014


Verslag ZoReCo
Samenstelling: de ZoReCo bestond in 2014 uit de volgende leden: Peter Wetzels, Ton Koning, 

Activiteiten
Dit jaar is de ZORECO georganiseerd door Peter Wetzels en Ton Koning. Op de slotdag is hulp ingeroepen van een aantal vrijwilligers zoals voor het maken van de soepen en het bakken van pannenkoeken.

De zomerrecreanten competitie is voor leden met speelsterkte 7,8 en 9 die niet aan de gewone competitie meedoen. Het aantal aanmeldingen was dit jaar 56, dat is meer dan vorig jaar maar minder dan de jaren daarvoor. Zoals elk jaar hebben zich veel meer dames dan heren aangemeld. Ook hebben zoals altijd weer veel nieuwkomers meegedaan die op deze manier snel andere clubgenoten hebben leren kennen. Ongeveer de helft van de deelnemers heeft niet eerder aan Zoreco meegedaan.

Met de invallers meegerekend hebben ongeveer 60 leden meegedaan aan de competitie. Er is dit jaar gespeeld in 12 teams in 3 poules van elk 4 teams. Een team bestaat uit 4 tot 6  spelers. Bij het samenstellen van de teams en de poules is rekening gehouden met de speelsterkte. Elke team heeft 3 keer een ochtend of middag tegen een ander team gespeeld met een herendubbel, een damesdubbel en 2 keer een mix. De wedstrijden inclusief de slotdag zijn voor en na de zomervakantie gespeeld. Iedereen heeft zo circa 8 keer kunnen spelen.

De slotdag was op 23 augustus, een dag met een aantal stevige buien op de verkeerde momenten, er is uitgeweken naar de hal, waar een verkort programma is gespeeld

De sfeer op de speeldagen en de slotdag was weer super gezellig. Iedereen weet elkaar goed te vinden als er invallers gezocht worden, de bereidheid om in een ander team in te vallen is groot. Door de gunstige weersomstandigheden op de gewone speeldagen weinig uitval geweest.

De ZoReCo 2014


Verslag Open Toernooi Commissie
Samenstelling: de Open Toernooi Commissie bestond in 2014 uit de volgende leden: Irene Brouwer, Andrea Kleverlaan, Irene Kuiper, Lars Leunissen, Arthur Peelen, Peter van Renesse van Duivenbode, Rozan van der Veen, Femke Vogt

Het 19e Grolsch Open Tie-Breakers Toernooi
Dit jaar hadden we 597 deelnemers en zijn er 399 wedstrijden gespeeld. Door het grote aantal inschrijvingen werden er net als voorgaande jaren veel mensen uitgesloten. We hebben ons best gedaan om bijna iedereen te kunnen plaatsen in tenminste één onderdeel, en dat is gelukt! De mensen die echt niet mee konden doen, hadden te veel verhinderingen of hadden zich in een te hoge categorie ingeschreven. Dit jaar is er zowel bij de dames als bij de heren een Tiebreakers-finale gespeeld en dus twee clubgenoten als winnaars van het toernooi. Helaas is er, vanwege blessures, in de hoogste damescategorie maar één partij gespeeld. Volgend jaar hopen we vooral bij de dames meer deelnemers te vinden in de hoogste regionen.

Voor het derde jaar werden de singels gespeeld op basis van actuele rating. Dit is goed bevallen en hier blijven we dan ook mee doorgaan. Het toernooi is naar ons idee grotendeels succesvol verlopen. Ook de bondsgedelegeerde was tevreden.

De activiteiten en de communicatie en PR daarover, was ook dit jaar een aandachtspunt omdat je dit nooit genoeg kunt promoten. De primeur was dit jaar de Grolsch bierviltjes met de aankondiging van het open toernooi. Dit is goed ontvangen en trendsettend gebleken, aangezien de verzoeken uit het hele land kwamen voor het toesturen van bierviltjes. Een gewild collectoritem dus! De menu's en het activiteitenprogramma werd prominent onder de aandacht gebracht en ook de Facebook account is net als vorig jaar veelvuldig gebruikt. Dagelijks zijn er nieuwe foto's van de voorgaande dag gepland en alle finalisten zijn per onderdeel vastgelegd op de foto. De website is goed bijgehouden en was continue actueel. Kortom, op communicatie en social media vlak gaat het de goede kant op.

De sponsoring is dit jaar goed verlopen. Naast de hoofdsponsor Grolsch waren er ook dit jaar velen baansponsoren en werden zelfs de loungebanken gesponsord. En de Open Toernooi Commissie was dit jaar extra zichtbaar door de groene Grolsch sponsorkleding, waarvoor dank. De weergoden hebben er wel voor gezorgd dat er enkele malen uitgeweken moest worden naar binnenbanen door hier en daar enorme stortbuien. Sponsoring blijft van groot belang, dus we houden ons aanbevolen bij de sponsorcommissie! Het deels zelf regelen van sponsoren lijkt wel te werken, omdat de communicatielijnen dan korter zijn.

Dit jaar zijn Irene Brouwer, Lars Leunissen, Arthur Peelen en Peter van Renesse van Duivenbode bij de commissie gekomen nadat Thecla, Lennart en Heleen na vele jaren van inzet in 2013 gestopt waren. De commissie is weer op volle sterkte en klaar om er ook in 2015 weer een super geslaagd toernooi van te maken.

Naast de baan was er ook dit jaar weer van alles te doen. Qua weer was het een jaar van tegenstrijdigheden. Enorm hete dagen waarbij de jerrycans met water en parasols een must waren, werden afgewisseld met heftige stortbuien waardoor het park binnen enkele minuten blank stond. Gelukkig hebben we dat met hier en daar een uitwijkmogelijkheid weer goed opgelost. Profysio was er weer voor de fysieke gesteldheid en de amateurkoks draaiden dagelijks een heerlijk drie-gangen menu in elkaar. Er is enorm veel werk verzet op de club waardoor de 'look' en 'feel' zorgde voor een gezellige sfeer. Rojo verzorgde nieuwe bespanningen, de DJ’s zorgden voor dagelijks goede muziek. Dat er dit jaar ook in het finaleweekend overdag loungemuziek gedraaid werd, is goed bevallen. Natuurlijk mocht ook de karaoke niet ontbreken en zorgde Leon, de accordeonist, er met zijn lieftallige assistente voor dat veel lootjes verkocht werden voor de loterij. De prijzen waren dit jaar overweldigend. De achtkoppige Salsaband trad voor het tweede achtereenvolgende jaar op gooiden velen hun heupjes los. Veel dank aan iedereen die zijn beste beentje heeft voor gezet om ons toernooi te laten slagen. De aandachtspunten voor komend jaar blijven liggen op sponsoring en social media.

Al met al, we kijken terug op een zeer geslaagd toernooi en met de verbeterpunten gaan we weer aan de slag voor 2015.

De OTC


Verslag Jeugdraad - niet ontvangen
Verslag Feestcommissie - niet ontvangen

Jaarverslagen 2014 - 2

Nieuws van 18 november 2014

JAARVERSLAGEN T.V. TIE–BREAKERS 2013 - 2014

Inhoud:
- Verslag Ledenadministratie
- Verslag Technische Commissie (TC)
- Verslag Jeugdcommissie (JC)


Verslag Ledenadministratie
De ledenadministratie werd in 2014 verzorgd door Mirelle Bergenhenegouwen (senioren, dalkaarthouders), Suus van der Heijden (junioren) en Bill Wei (winterkaarthouders en fotoverwerking ledenpassen). Suus volgde dit jaar vanuit de jeugdcommissie de vertrekkende Ronald Ophuis op. Van harte welkom Suus! Fijn dat je de junioren onder je hoede hebt genomen.
Ronald veel dank voor de geweldige samenwerking gedurende de afgelopen drie jaar. Hoewel Ronald hij eigenlijk al was gestopt, heeft hij op een geweldige en flexibele wijze de ledenadministratie op zich genomen aan het begin van het zomerseizoen, omdat Mirelle even uit de running was. Veel dank en een pluim daarvoor! Tevens dank aan Jos Sibeijn voor de hulp in deze periode.  
Ondersteuning kregen ledenadministratie en penningmeester wederom van administratiekantoor KUBUS.

Persoonlijk afscheidswoordje van Ronald
De afgelopen drie jaar heb ik de ledenadministratie voor de junioren gevoerd. Het was een onverwacht plezier. Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden. Er was wel een flinke hobbel bij, namelijk de overgang van het door Wilko Hische opgezette softwaresysteem naar het huidige administratieve PMS systeem. Dat heeft ons weken gekost. En met ons bedoel ik mijn steun en toeverlaat Mirelle Bergenhenegouwen, die de administratie voert van de senioren en dalkaarthouders en daar ongelooflijk veel tijd en energie in stopt. Mijn tennissende dochter is inmiddels senior, dus dit is een goed moment om mij terug te trekken uit de supergezellige en ambitieuze Jeugd Commissie en Ledenadministratie. -- Ronald Ophuis

KNLTB
Begin dit jaar werd het nieuwe systeem van de KNLTB servIT in gebruik genomen. Dit nieuwe systeem bleek niet naar behoren te werken, zat niet goed in elkaar en had de nodige bugs en kinderziektes. Het tijdstip van de ingebruikname, zo kort voor de start van het zomerseizoen en de late, soms incorrecte en incomplete levering van de ledenpassen zorgde helaas voor zeer veel extra werk en ongemak.

Nieuwe leden en verloop
T.V. Tie-Breakers verwelkomde het afgelopen jaar 114 nieuwe senioren (dit aantal is exclusief een aantal junioren dat bij ons senior werd) en maar liefst 72 nieuwe junioren. Het aantal junioren steeg van 229 in 2012 naar 238 in 2013, naar 251 in 2014.  Het jeugdbeleid streeft naar 250 junioren, dus dat is ruim behaald. Best een klus, want met alle drukke agenda´s van de kids met sporten die zij doen en werkschema´s van ouders is het niet eenvoudig om de trainingen naar ieders wens in te delen. Voor zover bekend zijn er geen bijzonderheden m.b.t. jeugdleden die vertrekken naar andere verenigingen of andersom.Het maximum aantal senioren dat de club toelaat wordt, gezien de wachtlijst, altijd bereikt en is 810 (90 leden per baan). Het aantal mensen dat alleen doordeweeks overdag tennist d.mv. een dalurenkaart stijgt nog steeds.

Afhalen ledenpas
De ledenpassen konden zoals vanouds achter de bar in het clubhuis worden afgehaald. Er waren drie ledenpas-afhaaldagen, tegelijk met de evenementen: senioren competitie-bijeenkomst, openingstoernooi en junioren-openingstoernooi. Hierdoor was de opkomst goed en hebben we veel mensen persoonlijk kunnen spreken bij het afhalen van hun pas. Dank aan Janine de Wilde en Jos Sibeijn voor hun hulp hierbij.

Wachtlijst
De wachtlijst voor senioren is afhankelijk van het moment van inschrijven een half tot anderhal jaar. De wachtlijst voor junioren kan langer zijn, afhankelijk van de doorstroom in de leeftijdscategorie en de beschikbaarheid van de betreffende junior voor het lesaanbod. Er staan in totaal 89 junioren op de wachtlijst, vooral bij de easy tennissers (6 t/m 8 jaar) is dit een grote groep van wel 52 kinderen.

De ervaring bij de senioren is dat een aanmelding aan het einde van het zomerseizoen betekent dat men het jaar daarna nog geen lid kan worden. Komend jaar zullen we deze mensen wel blij kunnen maken, want we kunnen extra leden aannemen vanwege de  drie extra banen die op het tennispark worden aangelegd. We hebben, zeker gezien het feit dat het aantal KNLTB leden in Nederland is afgenomen, een luxe en positieve positie als een populaire vereniging met een wachtlijst. Deze populariteit is behaald door de gehele vereniging en we hopen dit nog lang in stand te houden.

Op naar 2015!
De Ledenadministratie


Verslag Technische Commissie (TC)
Samenstelling: de Technische Commissie (TC) bestond in 2014 uit de volgende leden: Klaas-Jan Boessenkool (vz), Liesbeth Bijvoet, Niek van Hirtum, Mark Hof, Judith Kuiper, Peter van Renesse, Fione Zonneveld.

Algemeen verslag
De TC heeft ook in 2014 weer de indeling verzorgt van alle officiële competities waaraan T.V. Tie-Breakers deelneemt, de clubkampioenschappen voor senioren georganiseerd en meegewerkt aan de indeling van de competitietrainingen i.s.m. CIC Tennisacademie. De TC heeft er ook dit jaar weer naar gestreefd zoveel mogelijk mensen te faciliteren in het spelen van wedstrijden en trainingen op hun niveau, rekening houdend met persoonlijke voorkeuren en behoud van gezelligheid.

Afgezien van het vele bel en mailverkeer, heeft de TC in 2014 rond de 6 keer vergaderd, dit was wat intensiever in de aanloop naar de voorjaarscompetitie. Besproken zaken zijn oa trainings- en competitie –indelingen, voorbereidingen clubkampioenschappen, evaluaties en de meer praktische zaken. Daarnaast zijn de VCL diensten dit jaar redelijk soepel verlopen, en was niet al te veel regen dus er hoefde weinig ingehaald te worden, afgezien van een hectische hemelvaart waarop zowel een totaal verregende zaterdag als zondag ingehaald moesten worden. De TC heeft dit jaar met PlanMySport voor de toernooiplanning gewerkt. Daarnaast heeft de KNLTB IT Systeem geintroduceerd waarmee de organisatie van een competitie bijzonder slecht gefaciliteerd werd: dit heeft ons helaas erg veel tijd en frustratie gekost.

Voor TC-leden Niek van Hirtum, Mark Hof en Fione Zonneveld was dit het laatste jaar dat zij deel uitmaakten van de TC. Zij nemen na 5 jaar afscheid. Ondanks hun betrokkenheid bij de huidige voorjaarscompetitieindeling, willen we ze via deze weg alvast hartelijk bedanken voor vijf jaren van grote inzet voor Tie-breakers! Daartegenover zijn we heel blij met 3 nieuwe aanwinsten: Rozan van der Veen, Miek Greebe en Rob Hulst. Drie bekende gezichten binnen de vereniging en we zijn heel blij dat zij ervoor gekozen hebben zich in te gaan zetten voor de TC: daarmee van harte welkom! Hiermee blijft de TC met 7 leden op volle sterkte. De samenstelling van de TC vormt zo veel mogelijk een weerspiegeling van alle speelsterkten binnen de tennisclub.

Het is goed om te zien dat afgelopen jaar het niveau in de zondagcompetitie weer een tandje omhoog is gegaan. Nadat in 2010 maar ook vorig jaar veel spelers de zondag danwel de vereniging verlieten, zijn vele nieuwe spelers binnengekomen bij alle gemengde teams en is er een nieuw herenteam 2e klasse overgekomen. We zijn erg blij dat dit zowel de sfeer als het niveau sterk verbeterd heeft en dit geeft op lange termijn meer perspectief aan spelen op niveau bij Tie-breakers. De samenwerking met CIC in het faciliteren van trainingen op niveau verloopt hierbij prima. Daarnaast is het goed nieuws dat het 1e team gemengd zondag kampioen is geworden in de 3e klasse, waarmee Tie-breakers terugkeert op 2e klasse niveau. Met daarnaast twee gemengde teams op 3e klasse niveau en het nieuwe herenteam blijft de top breed en dat is precies wat het een duurzamer karakter geeft. Daarnaast heeft de TC gedurende de zomerperiode haar blik alweer op de voorjaarscompetitie 2015 gericht. Inmiddels hebben weer flink wat nieuwe spelers zich aangemeld wat betekent dat het niveau minimaal op peil gehouden zal kunnen worden, met hopelijk een (verdere) verhoging van de gezelligheid.

Gedurende 2014 is verder met het bestuur gewerkt aan een beleidsdocument dat het handelen van de TC nader richting zal geven vanuit het verenigingsbeleid. Na de eerste stappen met de verenigingsbrede enquête en daaropvolgende gespreken met JC en bestuur zijn we inmiddels in een redelijk ver stadium en zien we er naar uit dit op korte termijn te kunnen presenteren. Daarnaast wordt uitgekeken naar de beoogde baanuitbreiding.

Voorjaarscompetitie:
Vrijdag en Zaterdagcompetitie
Ook op de zaterdag weer volle bak dit jaar. Door de overgang naar het nieuwe IT systeem van de KNLTB was de indeling van de teams pas laat bekend, daarbij was de planning niet optimaal waardoor het op sommige dagen extreem druk was, en op andere weer lekker rustig. Het weer was over het algemeen lekker dit jaar, we hebben de zon veel gezien. Helaas niet altijd, een totaal verregend weekend zorgde voor een overvolle inhaaldag met hemelvaart, gelukkig stelden de meeste teams zich flexibel op en werden ook wedstrijden op doordeweekse avonden of bij de tegenstanders gespeeld zodat uiteindelijk alles op tijd gespeeld kon worden.

Vrijdag herendubbel competitie 50+
1 team; zij zijn dit jaar als 3e geëindigd in hun poule (2e klasse)

Zaterdagavond 30+ competitie
Veel belangstelling voor de avondcompetitie, in totaal deden 5 teams mee. De sfeer was goed en er is goed gepresteerd met 2 kampioenen: 3 gemengde teams; gemengd 3 is kampioen geworden. 1 heren team (dit team is 2e geworden), 1 dames team, dit team is ook kampioen geworden.

Zaterdag competitie (17+)
Evenals vorig jaar deden er 18 teams mee: 4 herenteams, 1 damesteam & 13 gemende teams. En deze teams presteerden goed: we konden 3 teams huldigen als kampioen (gemengd 3 & 4 beide in de 2e klasse en gemengd 5 in de 3e klasse). Hierdoor kunnen we volgend seizoen met 3 teams in de 1e klasse spelen. Er zijn vier tweede (dames1, gemengd 2,11,13) en vijf derde plekken (heren 3, 4, gemengd 1,8 en 9) behaald. Helaas is er ook een team gedegradeerd, gemengd 6 eindigde als laatste in de poule en degradeert daardoor naar de 4e klasse.

Eindfeest
Het eindfeest was in samenwerking met de Feestcommissie een groot succes!

Zaterdagavondcompetitie
De zaterdagavondcompetitie is een aantal jaar geleden opgestart voor leden die door de grote vraag niet aan de voorjaarscompetitie konden meedoen. Inmiddels is deze competitie uitgegroeid tot een geheel eigen gebeuren en trekt het veel mensen die hier liever spelen dan zaterdag of zondag overdag. Heel begrijpelijk als je niet zo’n zin hebt om de hele dag kwijt te zijn of als het spelen van enkelpartijen niet je favoriete bezigheid is. Dit jaar deden er 4 teams op verschillende niveau’s mee. Twee kampioenen: Dames 1 en Gemengd 3. Gefeliciteerd!

Zondag
Tijdens de competitie op zondag was het was wederom volle bak met: 6 gemengde teams, 4 heren teams, 2 dames teams. Er zijn twee teams kampioen geworden: Gemengd 1 (van 3e naar 2e klasse) en Gemengd 5 (van 5e naar 4e klasse).
We betreuren twee degradanten: Gemengd 4 (van 4e naar 5e klasse) en Heren 3 (van 3e naar 4e klasse). Het nieuwe eerste Heren team heeft helaas niet het gewenst kampioenschap behaald: zij eindigden op een derde plek in de poule.

KNLTB
Door de overgang van de KNLTB naar een nieuw IT systeem was de teamverdeling per zondag niet optimaal waardoor het op sommige zondagen extreem druk was en andere zondag lekker rustig. Gelukkig pikten onze spelers dit sportief en maakten er gezellige dagen van.

Clubkampioenschappen 2014
Precies 230 seniorleden hebben dit jaar meegedaan met de clubkampioenschappen. Dit zijn 20 minder dan vorig jaar. Het weer zat mee, de samenwerking met de jeugd- en feestcommissie verliep wederom goed en de planning kende geen problemen. De pubquiz en het feest op vrijdag waren druk bezocht. Het eten op vrijdag werd dit jaar verzorgd door Thea en Karim, dit krijgt wat ons betreft volgend jaar zeker een vervolg.
Voor volgend jaar willen we inventariseren of er onder deelnemers (en supporters) animo is om ook op ma t/m do op de club een (simpele) maaltijd te kunnen nuttigen. Deze maaltijden zouden dan door leden bereid kunnen worden, net als met het open toernooi (bijvoorbeeld in plaats van een bardienst). Het was het afgelopen jaar op sommige avonden wel erg rustig op het park, we willen hier graag verandering in brengen!

De clubkampioenen van 2014 zijn:
DE: Anne Weijenborg
HE: Steffan Kokkelink
DD: -
HD: Martijn Krol/Yvar Debets
GD: Marieke Potgieter/Laurens Veldman

Najaarscompetitie
De Najaarscompetitie werd voor het eerst gespeeld op 7 zaterdagen in september en oktober. Voorheen waren er 5 speeldagen. De KNLTB was dit seizoen heel laat met mededelingen en indelingen. Zo werd heel kort voor de inschrijving bij Tie-Breakers sloot (1 mei 2014), meegedeeld naast de dubbelcompetitie, ook een 'normale' competitie zou worden georganiseerd. Dat was te laat om de inschrijvingen erop nog aan te passen. De TC zal in 2015 inventariseren of leden ook belangstelling hebben voor deze competitie. De definitieve indeling van de competitie zelf was pas twee weken voor aanvang bekend, wat vanzelfsprekend leidde tot veel vragen (per e-mail en telefoon) van leden die wilde weten waar ze aan toe waren.

Vanwege de regen op de zaterdagmiddag op 11 oktober, moesten drie wedstrijden worden ingehaald op 1 november, 2 wedstrijden moesten nog worden afgespeeld. Verder verliep de Najaarscompetitie zonder weerstegenslagen en zelfs in bijzonder aangename nazomerse temperaturen.
Er deden dit jaar weer een recordaantal van 12 teams mee (bijna allle inschrijvers konden worden ingedeeld): 7 gemengde teams, 4 damesteams en 1 herenteam. Er werd gespeeld in de 2de (voor het eerst!),  3de en 4de klasse. Voor sommige teams bleek de 3de klasse wat hoog gegrepen. Het blijft moeilijk hierop in te delen omdat de KNLTB soms wel heel verschillende speelsterkten in een speelklasse indeelt.

Er zijn twee teams kampioen geworden: Gemengd 3 werd kampioen, in de 3de klasse  en Dames 4, in de 4de klasse.

Trainingen
In de winter hebben de (selectie)trainingen plaatsgevonden, en ook dit voorjaar hebben de gebruikelijke competitietrainingen voor teams plaatsgevonden.  De TC probeert een zo eerlijk mogelijke indeling te maken, waarbij zo veel mogelijk rekening  wordt gehouden met de wensen van de verschillende teams/ spelers. Dit leverde geen problemen op.

Tot slot
De TC bedankt iedereen die bij de bovengenoemde activiteiten een helpende hand geboden en al deze activiteiten tot een succes heeft weten te maken: Barpersoneel, andere commissieleden, vrijwilligers in en om het clubhuis en de groundsman(nen). En natuurlijk alle leden die als speler hebben deelgenomen aan de competities en clubkampioenschappen en die onze club maken tot wat ie is! Wij wensen iedereen een sportieve winter toe en zien we jullie graag volgend jaar  terug.

De Technische Commissie 2014


Verslag Jeugdcommissie (JC)
Samenstelling: de jeugdcommissie bestond in 2014 uit de volgende leden: Job van der Grinten (voorzitter, gestopt in september 2014), Jacomine van Buuren (gestopt in augustus 2014), Frances van den Broeke, Hilde Volder, Karin Baars, Suus van der Heijden, Hans Hogenkamp, Elisa van Schie (vanaf jan 2014), Mei Lan (vanaf jan 2014), Soemitro Poerbodipoero (vanaf nov 2014).

Door de JC georganiseerde activiteiten:

Nieuwjaarstoernooi
Het nieuwjaarstoernooi vond dit jaar voor de vierde keer plaats op vrijdag 3 januari 2014, in de hal op de 3 binnenbanen. Tussen 13 en 17u hebben ongeveer 34 kinderen dubbelpartijtjes gespeeld in 2 groepen. Van 13.00-15.00 waren de jongsten aan de beurt (18 kinderen in de basisschool-leeftijd) en van 15.00-17.00 kwamen nog eens 16 middelbare scholieren een toernooitje spelen. Tussen de partijtjes door werden eigengemaakte poffertjes gegeten en na afloop van het toernoo werd friet geserveerd. Er werd lekker getennist en het was erg gezellig, dus voor herhaling vatbaar.

Openingsmiddag
De jeugdopeningsmiddag op 23 maart ging helaas in beperkte omvang door vanwege de regen. We konden alleen de jongste en nieuwe leden de gelegenheid bieden om op de binnenbanen een klein introductie-toernooi te spelen. Het enthousiasme onder met name de jongste leden was er niet minder om. CIC-leraren en leden van de jeugdraad waren aanwezig om de kinderen te begeleiden.

Jeugdcompetitie
Voorjaarscompetitie: dit jaar namen minder teams deel aan de voorjaarscompetitie, nl. 11 teams met circa 55 kinderen. Wel werden meer teams kampioen. Er speelden: 4 teams op woensdag, de zgn. groene tennis-kids competitie (2 teams in groen 1 en 2 teams in groen 2). Het 1e jongensteam groen 1 werd kampioen! 5 teams op vrijdagmiddag (2 jongensteams t/m 17, 1 gemengd t/m 17, 1 meisjesteam t/m 17 en 1 jongens t/m 14.) 2 teams op zondag (1 gemengd team t/m 14 1e klasse en 1 meisjesteam t/m 17 4e klasse). Beide zondagteams werden kampioen!

Op de laatste competitievrijdag werd een American dinner georganiseerd met een culinaire bijdrage van alle teams. De jeugd ging tot 21 uur de baan op. Ook vele ouders bleven nazitten. Het was een geslaagde afsluiting, beslist voor herhaling vatbaar.

Najaarscompetitie 
Dit jaar hebben we in de najaarscompetitie met meer teams meegespeeld. 7 teams: 2 op woensdagmiddag (10 t/m12) en 5 op zondag (1 gemengd 11 t/m 17 jaar 1e klasse, 1 gemengd 3e klasse, 1 gemengd t/m14, 1 jongens t/m 14 en 1 jongens t/m17). Helaas waren er geen kampioenteams dit najaar.

De zondagen zijn allemaal gespeeld met heerlijk weer. Op de woensdagen moesten wel wedstrijden ingehaald worden. Opvallend dit seizoen was de onevenwichtige verdeling van de thuiswedstrijden. De ene week speelden er 4 teams thuis op de zondag en de andere week maar 1 team. Dit resulteerde op de dag van het senioren najaarstoernooi in een overvolle baanbezetting en animositeit onder betrokkenen. Het is zeer belangrijk om voor volgend jaar realistische en haalbare afspraken te maken met het bestuur en de CRET over de planning van het senioren najaarstoernooi.

Tenniskids
Dit jaar werd de competitie voor de kinderen in de basisschoolleeftijd voor het eerst ingedeeld via de nieuwe tenniskids-methode.De jongste kinderen (t/m 9 jaar) spelen op driekwart baan met de oranje bal in de zogenaamde 'World Tour'. In deze opzet komen op de eerste zondag van de maand 16 à 24 kinderen van verschillende clu bs samen bij een van de deelnemende verenigingen om partijtjes te spelen. In feite wordt er dan door de ontvangende vereniging een toernooitje georganiseerd voor deze kinderen. Het is een flexibele opzet waarbij pas op de dag zelf duidelijk wordt welke kinderen al dan niet meespelen. De KNLTB heeft software ontwikkeld waarmee op de ochtend zelf aanwezigheid kan worden geregistreerd waarna ter plekke met één druk op de knop een toernooischema wordt geproduceerd. Dit werkte goed, eigenlijk boven verwachting.

De kinderen spelen korte partijtjes om twee gewonnen tiebreaks. Dat maakt de telling met name in de dubbels nogal ingewikkeld voor de kinderen, maar er zijn altijd genoeg ouders aanwezig om dit te ondersteunen. Over het algemeen waren het hele gezellige ochtenden. Mogelijk knelpunt is dat het lang onduidelijk blijft op welke zondagen je als club de rol van gastheer hebt. Dit kan problemen opleveren met andere activiteiten en competitiewedstrijden. Gelukkig is dat dit seizoen meegevallen.

We deden in het voorjaar met twee teams mee aan de World Tour en in het najaar met één team. De oudere kinderen (10 t/m 12 jaar) spelen in de nieuwe tenniskids-opzet competitie op de gebruikelijke woensdagmiddag, met de bal met de groene stip. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Een team van 4 kinderen speelt dan 4 enkels en 2 dubbels; dit zijn wel verkorte partijen (sets tot 4 gewonnen games, derde set is tiebreak). Aan deze competitie deden in het voorjaar vier teams mee en in het najaar twee. De resultaten waren goed, met in het voorjaar een kampioenschap, een tweede, een derde en een vierde plaats. In het najaar bereikten beide teams de tweede plaats.

Woensdagmiddag jeugdtoss
Dit jaar werd op 3 woensdagmiddagen (11, 18 en 25 juni) weer een jeugdtoss georganiseerd. Vooral onder de leden in de basisschoolleeftijd was de opkomst groot: in totaal maar liefst 40 aanmeldingen. Veel nieuwe jonge kinderen konden met hulp van ouders al echte wedstrijdjes spelen. Vooral de jongsten waren na 2 uur bekaf, maar voldaan. Het was wederom een groot succes.

Jeugddag
De jeugddag is bedoeld voor alle jeugdleden, dus ook voor de vele kinderen die (nog) geen competitie spelen. Toch komen doorgaans vooral competitiespelende leden. Het programma behelst sinds 5 jaar het gezellige junior-senior toernooi, een speelse clinic voor de jeugd zonder competitie ervaring, een vaak hilarische demonstratietraining met enkele leden van het eerste team, gevolgd door spannende games tussen de demonstratiespelers en de jeugd, om etenstijd een feestelijk buffet voor jong en oud en ter afsluiting vele 'rondjes om de baan'.

Dit jaar vond de jeugddag plaats op zaterdag 14 juni; de opkomst was iets hoger dan vorig jaar, namelijk 39 jeugdleden. Bijna evenveel volwassenen deden mee aan de hoofdactiviteit: het junior-senior toernooi. Het was stralend weer, er werd gelachen, maar ook serieus gespeeld, en genoten van de hapjes, smoothies en het Mexicaans buffet. Er waren leuke prijzen voor veel deelnemers. Voldoende ouders hielpen op de dag een handje mee om alle activiteiten vlot te laten verlopen. Volgend jaar weer een jeugddag, maar dan met hopelijk een nog grotere deelname!

Jeugdclubkampioenschappen
De jeugdclubkampioenschappen waren dit jaar opnieuw gecombineerd met de senioren in de week van 30 augustus t/m 7 september. Er deden 51 kinderen mee en er zijn 82 wedstrijden gespeeld. Dit is vrijwel exact gelijk aan het jaar daarvoor. Er werd gespeeld in de volgende categorieën:

- Jongens en meisjes 3/4 baan (beginners)     4 inschrijvingen         
- Jongens en meisjes enkel t/m 10 jaar          7 inschrijvingen
- Jongens en meisjes dubbel t/m 10 jaar        3 inschrijvingen
- Jongens en meisjes enkel t/m 12 jaar*         20 inschrijvingen
- Jongens en meisjes dubbel t/m 12 jaar*       10 inschrijvingen
- Jongensenkel t/m 14 jaar                              6 inschrijvingen
- Jongensenkel t/m 17 jaar                              7 inschrijvingen
- Jongensdubbel t/m 17 jaar                            3 inschrijvingen
- Meisjesenkel t/m 17 jaar                               4 inschrijvingen

*In deze categorieën werd een afvalschema met een verliezersronde gespeeld; in de overige categorieën voornamelijk poules met evt. play-offs.

Het valt op dat er vooral veel kinderen meedoen in de leeftijdscategorie 10-12 jaar. Hier is sprake van een grote groep enthousiaste kinderen. Wel zijn daarbij erg weinig meisjes; slechts twee, die daarom dus bij de jongens in het schema werden geplaatst. Onder de 10 en boven de 12 zijn er vrij weinig kinderen die meedoen aan de JCK. Misschien ervaren veel kinderen hier nog een drempel. Met uitzondering van de allerjongsten, zijn ook hier de meisjes in de minderheid.

De combinatie jeugd en senioren was weer een groot succes, met name in het finaleweekend met een gezellige drukte en mooie wedstrijden op ons park. Mede dankzij het prachtige weer was het wederom een heel geslaagde week.

Dubbeltrainingen
Gedurende de winterperiode (2013-2014) zijn er op zondagmiddag dubbeltrainingen gegeven op de buitenbanen. De nadruk lag op het verbeteren van dubbelpartijen op tactisch en technisch gebied. 28 kinderen hadden zich hiervoor opgegeven. De training was van 13 – 14 u voor jongere kinderen en van 14-15 u voor de oudere jeugd. Er werd op 4 banen gespeeld met 1 trainer van CiC. Omdat het buiten was, moest rekening gehouden worden met het weer. De training is 1x niet door gegaan.


Overige activiteiten

Jeugdlessen
Vanuit tennisschool CiC zijn er dit jaar lessen aangeboden voor groepen van 4 en van 8 personen. Het bleek dat de groepsgrootte van 4 heel populair was. Er is een regulier overleg (+/- 4x per jaar) tussen JC (Hilde), bestuur en CiC om knelpunten van de trainingen te bespreken. Tevens is de KidsPro opleiding gestart. Dit is tennisles die cluboverschrijdend wordt aangeboden voor de prestatieve jeugd onder leiding van Roderik Bratianu, hoofdtrainer van CiC.

Zomerkamp
Het voor de tweede keer door CiC georganiseerde zomerkamp was weer een groot succes, ook qua aantal deelnemers. Er zijn plannen om het kamp volgende zomer tweemaal in de vakantie aan te bieden en te combineren met het Open Jeugd toernooi.

Jeugdraad
Ook dit jaar heeft de Jeugdraad goed geholpen bij het nieuwjaarstoernooi, de openingsdag en de jeugddag. Een echt grote prestatie leverde de Jeugdraad met de organisatie van het Open Jeugd toernooi van 10- 16 augustus. Tijdens de voorbereiding werd de Jeugdraad gecoacht door JC lid Jacomine van Buuren, tijdens het toernooi was met name CiC hoofdtrainer Roderik Bratianu hun aanspreekpunt. Volgend jaar zal de Jeugdraad mogelijk een grotere taak krijgen, want er zijn plannen om het Open Jeugd toernooi uit te breiden met een 1* toernooi. Tennisschool CiC zal daarin leading zijn.

Communicatie
Vertrekkend voorzitter Job van der Grinten heeft met name Hans Hogenkamp goed ingewerkt in het Plan My Sport-systeem, zowel voor de communicatie en aanmelding van toernooien en evenementen als de toernooimanager. Alles werkt naar behoren, dus de JC kan er afdoende mee overweg en ervaart geen noodzaak tot verandering.

Financiën
Ook afgelopen jaar bleek herhaaldelijk dat er veel onduidelijkheid is over de financiële aangelegenheden rond competities, toernooien en evenementen. Heldere afspraken en een eigen budget zouden wat de JC betreft erg wenselijk zijn. We hopen dit komend seizoen in samenwerking met het bestuur nader vorm te kunnen geven.

Bezetting en taakverdeling JC
Job van der Grinten: na 8 jaar conscientieus voorzitterschap is hij gestopt met de jeugdcommissie. Job was de absolute spil en allesweter van de commissie. In het afgelopen jaar heeft hij geleidelijk zijn kennis en taken aan ons overgedragen. Hulde aan JOB! We zullen hem vast nog wel eens moeten raadplegen.
Suus van der Heijden: ledenadministratie en mede-organisator van de competitie. Inmiddels heeft ze besloten om in april 2015 met haar JC taken te stoppen.
Hans Hogenkamp: penningmeester. Verder mede-organisator van de tennis-kids competitie en clubkampioenschappen, 'planningmeester' bij de toernooien en goed thuis in PMS.
Hilde Volder: aanspreekpunt voor de tennisschool en het bestuur over de lessen, competitie en het jeugdbeleid. Mede-organisator van de competitie.
Karin Baars: mede-organisator van tennis-kids en clubkampioenschappen, 'planningmeester' en werver van nieuwe JC leden.
Mei Lan Tan: aanspreekpunt voor het zomerkamp, organisator van de jeugdtoss en het nieuwsjaarstoernooi.
Elisa van Schie: mede-organisator van de openingsdag en het nieuwjaarstoernooi, ontwerper van onze flyers en hoffotograaf.
Frances van den Broeke: mede-organisator van de openingsdag en het nieuwjaarstoernooi, mede-organisator van de competitie, organisator en kok van de jeugddag, organisator van het American dinner.
Vanaf oktober 2014 zijn de voorzitterstaken verdeeld onder Suus (VCL), Hans (PMS) en Frances (coordinatie agenda, JC mail).

Vergaderingen JC
We hebben 3x uitgebreid vergaderd en 2x extra vergaderd ter voorbereiding op activiteiten.

Doelen voor komend jaar
- Meer financiele ruimte en zelfstandigheid.
- Meer taken delegeren aan CiC, zoals organisatie van het Open Jeugd (1*) toernooi.
- Nieuwe JC leden zoeken en taken overdragen. We hebben minstens 2 nieuwe commissieleden nodig, waaronder een voorzitter en ledenadministrateur.
- Nog meer en vaker medewerking van ouders en senioren vragen. Hun betrokkenheid vergroten door taken te delegeren en initiatieven te stimuleren.
- Jongste en nieuwe jeugd enthousiasmeren voor wedstrijdtennis. Onze activiteiten nog meer op hen afstemmen.
- Planning maken voor (nieuwe) activiteiten en rolverdeling.

Jeugdcommissie 2014

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuws van 29 october 2014

ALV
Op dinsdag 25 november is de Algemene Leden Vergadering, binnenkort zullen de uitnodiging en de agenda worden verstuurd.

Onderhoud banen
De banen hebben de afgelopen tijd nogal wat te verduren gehad en zijn op dit moment niet optimaal. Dit ligt niet zozeer aan de groundsman, maar aan de weersomstandigheden en aan het feit dat er aan het begin van het seizoen minder tijd besteed kon worden aan onderhoud. Bij tennisbanen werkt het vaak zo dat wat je aan het begin van het seizoen niet goed doet, tijdens het seizoen niet meer kunt inhalen. We doen ons best om de banen zo bespeelbaar mogelijk te houden.

Wat kunnen leden doen om de banen goed te houden:

1. Correct vegen van de banen
Veel mensen zigzaggen over de baan van links naar rechts. Dit is verkeerd, omdat je hiermee de gravel buiten de baan veegt. Vegen moet gedaan worden in een cirkelbeweging, van buiten naar binnen. Hierdoor veeg je de gravel naar de baan toe.

2. Meewerken als er gesproeid moet worden
Normaalgesproken moeten de banen in een droge periode om de 2 uur besproeid worden. Dit doen wij wat minder om de leden niet te veel te belasten. Het is helaas te vaak zo dat leden niet echt meewerken, als er gesproeid moet worden (‘Kan dat niet als ik klaar ben met tennissen?‘)

3. Doorspelen tijdens regen of te vroeg de baan op gaan na de regen
Het komt helaas nog te vaak voor dat leden te lang blijven spelen als het begint te regenen. Daardoor is het mogelijk dat zowel de baan als de speler schade oploopt. Hetzelfde is het geval als men na de regenbui/het sproeien te vroeg de baan opgaat. Hier moeten de leden zelf ook attent op zijn en elkaar hierop durven aanspreken, want de groundsman of de barpersoneel kan dit niet altijd in de gaten houden.

IT-expert gezocht
Op het gebied van IT, wifi en beveiliging kunnen we nog wel wat ondersteuning gebruiken, dus: meld je alsjeblieft aan via romke@tiebreakers.nl!

Recreantencompetitie
CIC Tennis wil in samenwerking met TV Tie-Breakers nieuw leven blazen in de recreantencompetitie, die vroeger onder grote belangstelling werd gespeeld op zaterdagavond in de hal. Het is een ideale manier om met een team te spelen en wedstrijdritme te behouden in de anders zo saaie winter en dus optimaal aan de start te verschijnen van het zomerseizoen en de voorjaarscompetitie. De mooie tijd op de vroege zaterdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur biedt bovendien de mogelijkheid om het weekend op een sportieve manier door te brengen of de avond te kick-starten. Je speelt 1x per 14 dagen (in totaal 6 zaterdagen), dus het is ook nog eens prima te plannen.
De speeldata zijn 15, 22 en 29 november, 6, 13 en 20 december, 10, 17, 24 en 31 januari, 7 en 14 februari. We richten ons dit jaar op de speelsterktes 6, 7 & 8. Het inschrijfgeld bedraagt € 30,00 per persoon. Inschrijven uiterlijk vrijdag 7 november via de website www.cicgroup.nl/tennisacademy (kies voor ‘TV Tie-Breakers - Recreantencompetitie Zaterdagavond’ en voor ‘Senioren’).


Verloren racket is boven water
In de nieuwsbrief van september kon je lezen dat een zwarte Wilson Blade 98-racket werd vermist. Gelukkig kunnen we melden dat het racket terug is bij de rechtmatige eigenaar.

Opzeggen lidmaatschap
Als je je lidmaatschap wilt opzeggen moet dat voor 1 november a.s. worden gedaan en wel via ledenadministratie@tiebreakers.nl

Hartelijke groet,

Het bestuur

Inschrijving jeugd voorjaarscompetitie 2015 (geboortejaar 2002 of eerder)

inschrijven voor 1 november 2014

Nieuws van 14 october 2014

Als je jeugdlid bent én lessen volgt bij de Tie-Breakers kun je in aanmerking komen om competitie te spelen bij de Tie-Breakers. Voor de oudere jeugd in de leeftijd t/m 17 jaar zijn er in het voorjaar van 2015 mogelijkheden om te spelen in de districtcompetitie op vrijdagmiddag voor (redelijk) gevorderde spelers of de landelijke competitie op zondag voor vergevorderden. Deze informatie en het inschrijfformulier is bedoeld voor middelbare scholieren, geboren in 2002 of eerder. Kinderen die nog op de basisschool zitten spelen in principe competitie op woensdagmiddag en krijgen daar later nog bericht over.

Vrijdagmiddag district jeugdcompetitie (t/m 14 en t/m 17 jaar)
Op de vrijdagmiddag district jeugdcompetitie kun je ingedeeld worden in een jongens-, meisjes- of een gemengd team. De jongens- en meisjes teams spelen 4 wedstrijden (2 enkels en 2 dubbels) en een gemengd team speelt 5 wedstrijden (2 enkels, 2 dubbels en 1 gemengd dubbel). Per dag speel je maximaal 2 wedstrijden. Een team bestaat uit 3 tot 6 jeugdleden. De volgende categorieën zijn mogelijk, afhankelijk van de aanmeldingen:
• t/m 14 jaar: geboortejaar 2001 of later
• t/m 17 jaar: geboortejaar 1998 of later

De speeldagen zijn  3, 10, 17 en 24 april, 1, 15 en 29 mei (inhaaldagen: 14 en 22 mei, 5 juni)
De speeltijden op vrijdag zijn van 16:00u tot 20:30u (eindtijd kan variëren)

Landelijke jeugdcompetitie op zondag (t/m 17 jaar)
Naast de district jeugdcompetitie is er landelijke jeugdcompetitie op zondag waarbij 8 wedstrijden op een speeldag gespeeld worden. Deze competitie is bedoeld voor de oudere jeugdspelers op het hoogste niveau. We weten nog niet met hoeveel teams we hiervoor kunnen inschrijven.
De speeldata voor deze landelijke competitie zijn: 6, 12, 19 en 26 april, 10, 17 en 31 mei. Dit zijn allemaal zondagen, behalve maandag 6 april (tweede paasdag). De inhaaldagen zijn 14 en 25 mei, 7 juni.
Je kunt er vanuit gaan dat een speeldag duurt van 9 uur tot 19 uur.

Ook voor deze competitie geldt dat je wordt ingedeeld door de JC in overleg met de trainers. We willen wel bij je inschrijving weten of je beschikbaar bent op alle speeldata, geef dat dus aan op het inschrijfformulier.

Voorwaarden
Je kunt je alleen inschrijven als je daadwerkelijk alle speeldata beschikbaar bent. Verhinderingen (blessures uitgezonderd) worden niet geaccepteerd. Bij overinschrijving zullen we selectie moeten toepassen. Bijvoorbeeld of je mee hebt gedaan aan de clubkampioenschappen.

Van de ouders wordt verwacht dat zij beschikbaar zijn om te begeleiden. Per team stellen we één teambegeleider aan, die centraal aanspreekpunt is, maar ook van de andere ouders wordt betrokkenheid (aanmoedigen en rijden) verwacht. Zonder vrijwillige inzet van ouders kan de jeugdcompetitie niet gespeeld worden. Houd hier dus rekening mee als je je kind opgeeft voor de competitie.

Vragen?
Stuur dan een mail naar de jeugdcommissie: jc@tiebreakers.nl

Uiterste inschrijfdatum: 1 november 2014

 

Test

Nieuws van 5 october 2014

Nieuwsbrief september 2014

Nieuws van 26 september 2014

Bestuursleden gezocht
De club is in beweging, letterlijk en figuurlijk: naast de baanuitbreiding zijn we met de gemeente in gesprek over het onderzoeken van de mogelijkheden van het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de hal. Ook denken we samen met actieve leden na over de baanbezetting na de uitbreiding met drie banen en het wegwijs maken van de nieuwe leden van het komend seizoen, en hoe we hen kunnen betrekken bij het reilen en zeilen van de club.

Voor het komende jaar zijn communicatie, in de breedste zin van het woord, en sponsoring de gebieden waar meer aandacht en energie in gestoken moet worden. Daarvoor zoeken we enthousiaste bestuursleden die bij willen dragen aan het met leden en voor leden draaiende houden van de club. Daarbij geldt het principe: het bestuur bestuurt op basis van de wensen en belangen van de leden, commissies zijn tactisch en operationeel actief, en de leden ondersteunen bij de voorbereiding en uitvoering van activiteiten.

Wat kun je verwachten? Bestuurswerk kost tijd. Sinds afgelopen jaar zijn we zeer actief in het betrekken van leden bij bestuurlijke zaken, zoals bij het voorbereiden en uitwerken van besluiten. Ook wordt het bestuurswerk goed verdeeld. Nieuwe bestuursleden dragen bij wat past binnen hun wensen en mogelijkheden. De taken per portefeuille worden op de eerste bestuursvergadering vastgesteld. 

We zijn niet op zoek naar invulling van specifieke bestuursfuncties. Ervaring in besturen is niet noodzakelijk, wel is het hebben van een helicopterview handig. We zijn binnen het bestuur namelijk bezig met de grote lijn, niet met de details. Ons doel is om als bestuur de commissies te faciliteren, en niet het werk voor de commissies in te vullen. Het is niet nodig om al vanaf de oprichting lid te zijn. Ook fris bloed en dito ideeën en perspectieven zijn welkom. Ben je geïnteresseerd, of wil je eerst meer informatie, dan kun je contact opnemen met onze voorzitter: william@tiebreakers.nl, maar je kunt natuurlijk ook een van de andere bestuursleden benaderen.

Laatste plekken winterlessen
In de week van 29 september aanstaande gaan de winterlessen weer van start. De reguliere groepslessen voor de senioren zijn vol, maar voor de wintercompetitietraining op zaterdagmiddag zijn nog wel een paar plekken vrij, voor spelers van niveau 7/8. Aanmelden kan via de website van CiC Tennis: www.cicgroup.nl/tennisacademy. Bij de jeugdlessen zijn nog enkele plekken vrij voor de jongste jeugd van 5-8 jaar. Mocht je kind interesse hebben, stuur dan een e-mail naar Harold Siekmann: harold@cicgroup.nl.

Opzeggen lidmaatschap
Leden die hun lidmaatschap willen opzeggen dienen dit te doen vóór 1 november 2014. Persoonlijke mutaties, zoals wijzigingen in mailadres of huisadres, kun je zelf via de site doorvoeren: www.tiebreakers.nl, inloggen en dan op ‘privé’ drukken. Nadat de opzeggingen verwerkt zijn zullen in november de personen die op de wachtlijst staan bericht krijgen of ze daadwerkelijk lid kunnen worden. Mede hierom hoort de ledenadministratie graag voor 1 november of de slapende leden volgend jaar weer gaan tennissen of niet. Leden die opzeggen hebben een speelrecht tot en met 31 maart. Dit moet je echter zelf activeren. Zie voor meer info: https://tiebreakers.planmysport.com/portal/page/pmsportal30/TVTieBreakers/Algemeen/Baanhuur/Buitenbanenwinter

Tennisracket kwijt: Zwarte Wilson Blade 98
Het racket stond op baan 9 tegen het hek op de finaledag (zo 7 september) van de clubkampioenschappen. Er is een ander mooi racket op de club gevonden dus waarschijnlijk is het racket per ongeluk verwisseld. Het zou ontzettend fijn zijn als je even kunt checken of je het verkeerde racket heb meegenomen. Als je hem hebt: graag contact met eigenaar Max Mathijssen tel: 06-1208 8383.

Vrije banen tijdens Najaarscompetitie
Aanstaande zaterdag begint de Najaarscompetitie. Die duurt t/m 25 oktober. Tot dan is er op de zaterdagen een beperkt aantal vrije banen beschikbaar:
https://tiebreakers.planmysport.com/portal/page/pmsportal30/TVTieBreakers/Nieuws/Actueel

Hartelijke groet,
Het bestuur

Vrije banen tijdens Najaarscompetitie

Nieuws van 25 september 2014

Zaterdag 27 september begint de Najaarscompetitie. Die duurt t/m 25 oktober. Tot die dag is er op de zaterdagen een beperkt aantal vrije banen beschikbaar: 

Zaterdag 27 september 
Vanaf 10.00u: baan 2, 9 en 10 vrijspelen
Vanaf 14.30 uur:  baan 2, 3, 4, 9 en 10 vrijspelen


Zaterdag 4 oktober
Vanaf 10.00u: baan 10 vrijspelen
Vanaf 14.30 uur: baan 2, 9 en 10 vrijspelen

Zaterdag 11 oktober
Vanaf 10.00 uur:  baan 10 vrijspelen
Vanaf 14.30 uur: baan 2, 9 en 10 vrijspelen


Zaterdag 18 oktober
Vanaf 10.00u: baan 2, 9 en 10 vrijspelen
Vanaf 14.30u: baan 2, 3, 4, 9 en 10 vrijspelen

Zaterdag 25 oktober
Vanaf 10.00u: baan 2, 9 en 10 vrijspelen
Vanaf 14.30u: baan 2, 3, 4, 9 en 10 vrijspelen

Valentijnkade tijdelijk afgesloten

Nieuws van 8 september 2014

Op zondag 14 september wordt er een plechtigheid georganiseerd op de herstelde joodse begraafplaats aan het begin van de Valentijnkade. Hierdoor zal de Valentijnkade van 10.30u-13.30u afgesloten zijn voor alle verkeer. De weg aan de andere kant van het water is wel toegankelijk.

Nazomertoernooi 2014

Nieuws van 7 september 2014

De nazomer is in volle gang! Hopelijk houdt dit zonnige weer nog even aan, want ook het nazomertoernooi van de CRET staat voor de deur! Kom lekker spelen op zondag 5 oktober.

Ingrediënten voor het nazomertoernooi: leuke mixwedstrijdjes met sportieve tegenstanders, tussendoor een lekkere lunch met soep en broodjes, fantastische prijzen en een gezellige Feestcommissie-borrel aan het einde. En dit overheerlijke gerecht wordt geserveerd op zondag 5 oktober, van 11 tot 17u.

Er is nog plek! Schrijf je snel in en doe mee!

 • Je schrijft je individueel in: je speelt wisselende mixpartijen, van ongeveer gelijk niveau
 • Inschrijven gaat alleen via de website
 • Maak 5 euro over aan Lia Sibbel (NL18INGB0005654893, CGM Sibbel, Amsterdam)
 • Vermeld bij betaling ook je naam!
 • Pas wanneer je betaald hebt, ben je echt ingeschreven. Daar krijg je een bevestiging van.

Tot ziens op 5 oktober!

De Cret

Schade aan auto van clublid op de parkeerplaats

Nieuws van 3 september 2014

Vorige week dinsdag, 26 augustus, is de auto van clublid Jan-Albert Koopman beschadigd door een witte/grijze auto. Een ongelukje zit in een klein hoekje... Waarschijnlijk is het ongemerkt gebeurd. Zouden de leden die vorige week dinsdag met hun witte/grijze auto op de club waren alsjeblieft kunnen checken of zij schade hebben? Dan kunnen de kosten via de verzekering vergoed worden. Je kunt je melden bij Jan-Albert: janalbertk@hotmail.com
 

Vrijdag 5 september: Pubquiz & Funky Soul Party

Nieuws van 1 september 2014

Mocht je het nog niet in je agenda hebben staan, aanstaande vrijdag gaat het dak er weer af op de feestavond van de clubkampioenschappen. Mis dit niet! Het programma:

cheeky Vanaf 18.00 uur kun je aan tafel. Thea en haar zoon leven zich uit in de keuken en serveren voor € 8,50 een heerlijk menu: in de schil gekookte jonge aardappeltjes met zeezout en olijfolie, gegrilde merguez-worstjes en een luxe salade met avocado en pijnboompitten. Wil je mee-eten, schrijf je dan vóór donderdag in bij de wedstrijdtafel, of stuur een mail naar feestcommissie@tiebreakers.nl

cheeky Rond 20.00 uur start de legendarische pubquiz. Voor de vierde keer testen we onder leiding van quizmasters Ian en Mark de kennis van onze clubleden. De inschrijflijst hangt in het clubhuis naast de bar. Een team mag uit maximaal zes personen bestaan, gebruik van mobiele telefoons tijdens de quiz is streng verboden.

cheeky Vanaf 22.00 uur draait DJ Vintage funk, soul & disco van ouderwets vinyl. Dit wil je natuurlijk niet missen, dus dress up and show your moves!

Tot ziens op vrijdag 5 september,
TC, Feestcommissie en quizmasters

Inschrijven Jeugd Winterlessen 2014

Nieuws van 1 september 2014

Schrijf je NU in voor de winterlessen.

>> Lees verder...

Indeling KNLTB Najaarscompetitie 2014

Nieuws van 31 august 2014

De indeling van de KNLTB Najaarscompetitie 2014 is bekend!

Tie-Breakers neemt dit jaar deel met 11 teams: 6 gemengd, 4 dames en 1 heren. De indeling van de teams staat nu op de Tie-Breakers website: https://tiebreakers.planmysport.com/portal/page/pmsportal30/TVTieBreakers/Senioren/Competitie/INDELING%20NAJAARSCOMPETITIE%202014_1.pdf. De namen met * zijn de aanvoerders.

Let op: deelnemers krijgen, in tegenstelling tot voorgaande jaren, geen persoonlijk bericht van de TC over de indeling. Aanvoerders wordt gevraagd te checken of alle teamgenoten op de hoogte zijn. Namen en contactgegevens van alle deelnemers zijn te vinden via de Tie-Breakers ledenlijst.

Voor meer informatie, wedstrijdformulieren en overhandiging van de benodigde ballen worden alle deelnemers vriendelijk doch dringend verzocht om zaterdag 6 september naar de Najaarscompetitie Competitiebijeenkomst te komen in het clubhuis om 16.00 uur.

De wedstrijdindeling, speeldagen en tegenstanders kan iedereen bekijken via www.MijnKNLTB.nl en www.knltb.nl/uitslagenenstanden. De aanvangstijden zijn daar, uiterlijk drie dagen vantevoren, te bekijken.

De Najaarscompetitie wordt dit jaar gespeeld op 7 zaterdagen, te weten: 13, 20, 27 september en 4, 11, 18 en 25 oktober 2014 (inhaaldagen zijn 1, 8 en 15 november).

Tot zaterdag 6 september!
Hartelijke groet,
De TC

Nieuwsbrief augustus 2014

Nieuws van 22 august 2014

Het was weer fantastisch!
Het 19e Grolsch Open Tie-Breakers Toernooi was weer een doorslaand succes. Bijna elke avond draaide een DJ, was er een activiteit of speelde er zelfs een band. Iedere dag werden er door leden overheerlijke driegangendiners bereid en het park zag er bijzonder sfeervol uit. Hoewel er een paar keer een stevige bui over trok, hebben we toch geluk gehad met het weer. Op Facebook staan honderden foto's die tijdens het toernooi gemaakt werden: www.facebook.com/OpenTieBreakersToernooi. Chapeau aan iedereen die samen met ons zijn best gedaan heeft er weer een topweek van te maken. Tot volgend jaar!


Open Jeugdtoernooi
De Jeugdraad had de organisatie van het Open jeugdtoernooi, dat vorige week heeft plaatsgevonden, volledig op zich genomen. De Jeugdraad, die wordt begeleid door Jacomine van Buuren, bestaat uit een aantal enthousiaste jeugdleden. Zij zijn initiatiefrijk en actief, en ze nemen hun verantwoordelijkheid, of het nou gaat om het verzetten van een wedstrijd, of het omgaan met vragen of klachten. Roderick Bratinau van CiC heeft als back-up gefungeerd voor het geval er hulp nodig was, maar hij heeft een relaxte week gehad. Al met al een hele prestatie van onze Jeugdraad! Er was redelijke concurrentie met andere toernooien, daarom is het van belang dat er volgend jaar voor een opzet wordt gekozen waarbij een combinatie  gemaakt wordt met zomerkampactiviteiten. Ons nieuwe terrein naast het water biedt mogelijkheden en ook de faciliteiten van Jeugdland zijn daarvoor interessant.


Inschrijven winterlessen gestart
Seniorleden kunnen zich sinds woensdag 20 augustus weer inschrijven voor de winterlessen, die van start gaan op 29 september. Voor de reguliere winterlessen is een lidmaatschap bij Tie-Breakers niet verplicht. De inschrijving voor de wintercompetitietraining start op woensdag 27 augustus om 9.00 uur en is wél alleen voor leden. De jeugdleden ontvangen nog bericht over de start van de inschrijving. Op de site van CiC Tennis (www.cicgroup.nl/tennis/lessen) kun je inschrijven voor de seniorlessen en ook zien wat het aanbod is. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Harold Siekmann: harold@cicgroup.nl.


Tennismaatjes
Na een aantal jaar afwezigheid is de rubriek Tennismaatjes er weer! Log in op de site, ga naar ‘Senioren’, ‘Nieuws’ en klik op ‘Tenismaatjes’. Daar vind je een lijst van leden die andere leden zoeken om over te slaan, een bepaalde slag te trainen of een wedstrijdje te spelen. Veel tennisplezier!


Gezocht: vrijwilligers voor de sponsorcommissie
Het is natuurlijk mooi dat we sponsoren hebben die ons bijstaan met dienstverlening tijdens activiteiten zoals onze toernooien, ons sponsoren met geld of het leveren van prijzen in ruil voor een plekje op de website, een winddoek, reclamebord, of via kortingen op de leveranties.
Er zijn tal van  ontwikkelingen binnen de club, zo zijn we bezig met het uitbreiding van het park met drie banen en nemen we daarvoor extra leden aan, onderzoeken we mogelijkheden  om energie te besparen en om minder afval te produceren. Al met al worden we steeds interessanter voor sponsoren. We zien daar goede mogelijkheden voor en daarom zoeken we een aantal enthousiaste leden die de sponsorcommissie nieuw leven in willen blazen. Er is al heel veel: een concept sponsornotitie, standaard-contracten, etc. De notitie dient verder ingevuld te worden door degenen die zich actief willen inzetten om er uitvoering aan te geven. Als je geïnteresseerd bent, geef je op bij voorzitter@tiebreakers.nl.


Gezocht: bestelbus of auto met trekhaak
Onze onderhoudscommissie is regelmatig druk in de weer met het halen en brengen van materialen. Daarom zou het handig zijn als we af en toe de beschikking hebben over een busje of een auto met een trekhaak. Heb jij een bestelbus of een auto met trekhaak en ben je af en toe in de gelegenheid om een ritje voor ons te maken of wil je je busje uitlenen, geef dat dan door aan onderhoud@tiebreakers.nl. Alvast bedankt!


Gezocht: ICT’ers
Op de club hebben we internet, wifi, een netwerk, een afhangsysteem, een website en andere ict- zaken die soms aandacht nodig hebben. We zoeken daarom  leden die zich bezig willen houden met het aanleggen en onderhouden van deze voorzieningen. Als je hier handig in bent, meld je dan aan bij onderhoud@tiebreakers.nl.


Duurzaamheid
We willen op de club bewuster omgaan met duurzaamheid: zuiniger zijn met energie, proberen minder afval te produceren, overschakelen op led-verlichting, plaatsen van zonnepanelen, duurzaam onderhouden van de banen en afschaffen van het gebruik van giftige middelen. Het zijn allemaal voorbeelden van hoe we onze club schoon en duurzaam kunnen maken, terwijl we ook nog eens geld besparen. Er zijn al leden actief op dit gebied, mocht je mee willen werken aan een duurzame tennisvereniging, meld je dan aan bij voorzitter@tiebreakers.nl.

Hartelijke groet,
Het bestuur

 

Nieuwsbrief juli 2014

Nieuws van 17 july 2014

Open Toernooi
Op alle fronten wordt hard gewerkt. De OTC is bezig de laatste voorbereidingen te treffen voor de 19e editie van ons Grolsch Open Toernooi. De sponsors helpen van harte mee en doen hun uiterste best. Van zaterdag 19 juli t/m 27 juli kunnen we weer mooie en spectaculaire wedstrijden bekijken op ons mooie park. Ook als je zelf niet meespeelt, is het erg gezellig! Elke avond is er een lekkere maaltijd verkrijgbaar, dus wees erbij! En als de laatste wedstrijd is gespeeld...


Klussen
Om ons mooie park klaar te maken voor het open toernooi hebben we in de vorige nieuwsbrief een oproep gedaan voor hulp tijdens het klusweekend. Veel enthousiaste leden hebben gehoor gegeven aan deze oproep. Hierbij volgt een (onvolledig) overzicht van wat er allemaal is gedaan. Inmiddels zijn er statafels en nieuwe plantenbakken gemaakt. Er is steigerhout opgehaald, er is geschaafd, gezaagd, in elkaar gezet, en het hout is in de white wash gezet.

De oude picknicktafels zijn vervangen door nieuwe stevige picknicktafels. Het resultaat is te zien op het terras. Op dit moment bereiden we een opslagfaciliteit voor brandhout en een tuinkast voor tuingereedschap voor. Heb je (ook) ideeën voor verbetering en wil je meehelpen aan het realiseren ervan? Meld je aan bij onderhoud@tiebreakers.nl


Tuin
Ook wat betreft de groenvoorziening is er het een en ander gebeurd. Er is onkruid verwijderd en er zijn nieuwe plantjes geplant. De plantenbakken zijn gevuld, nadat advies is ingewonnen bij Intratuin én bij leden met groene vingers die onze club rijk is. De tuincommissie is in oprichting. De bedoeling is dat er een groenplan komt met een onderhoudschema, zodat we structureel het onderhoud uitvoeren.  We roepen hierbij op om plantjes en tuingereedschap dat je niet meer nodig hebt, te doneren en vragen leden om deel te nemen aan de tuincommissie of zich aan te melden om incidenteel mee te helpen bij tuinonderhoud. Dit kun je doen via voorzitter@tiebreakers.nl


De waterkant
Zoals je inmiddels waarschijnlijk hebt gezien, is het terrein bij het water grotendeels opgeruimd, er is onkruid weggehaald, het terrein is zoveel mogelijk geëgaliseerd en de houtsnippers zijn voor een groot deel verspreid. We krijgen enthousiaste reacties van leden over het uitzicht en krijgen de meest uiteenlopende suggesties voor mogelijkheden die het terrein biedt. Het terrein is van de gemeente en we zijn heel blij dat het terrein door hen is opgeruimd. Deze week worden er nog lichtsnoeren opgehangen. Als je een hangmat over hebt, dan is die van harte welkom. Zo creëren we relaxplekken voor na de wedstrijden. Verdere invulling van het gebruik van het terrein zal pas op langere termijn vorm krijgen. Eerst werken we met veel mensen aan de voorbereiding van de baanuitbreiding en het zoeken van mogelijkheden om door duurzame oplossingen kostenbesparingen te realiseren.

Veel leden helpen mee met het reilen en zeilen van de club.  Dank je wel Boudewijn, Andre, Esther, Vera, Janine, Rogier,  Henk, Irene & kids, Femke (op haar verjaardag), Bert, Marieke, Tess, Niek, Robert, Lotje, Daniëlle, Jos, Hans en anderen die de afgelopen weken geholpen hebben met klussen! Ook dank aan het barpersoneel dat iedereen verwend heeft met een natje en een droogje en ook meegeholpen heeft op rustige momenten.


Oproep
Er is al veel werk verzet om het terrein schoon te maken en zoveel mogelijk te egaliseren. De gemeente levert af en toe een nieuwe lading houtsnippers. Om de houtsnippers te verspreiden over het terrein aan de waterkant staat er een kruiwagen en een schop op het terrein. Als je voor of na je tennispartij een paar keer de kruiwagen vult en uit rijdt, dan verdelen we de lasten en de lusten van het terrein. Dat geldt ook voor de planten op het terras, in de plantenbakken, maar ook in de perkjes. Er staat permanent een gieter bij de buitenkraan. Als je ziet dat de grond droog is, giet er water overheen. Zo loodsen we de plantjes de zomer door. Alvast bedankt!


Bankjes op de banen
Zoals je misschien gezien hebt, zijn er op baan 2, 5 en 9 nieuwe bankjes op de banen geplaatst. Uiteindelijk willen we op alle banen dezelfde bankjes. Gezien de kosten hebben we 6 bankjes besteld.  Een aantal competitieteams heeft ons gevraagd of het mogelijk is om een bankje te kopen. Nou, graag! Mocht jouw team ook een bankje op de baan willen kopen, geef dat dan door via onderhoud@tiebreakers.nl. De kosten van een bankje zijn 100 euro. Op het bankje plaatsen we een metalen plaatje met de naam van je team en de teamleden.


Tenniskamp 2014 zeer geslaagd!
19 kinderen deden in de eerste week van de zomervakantie mee aan het tenniskamp op het park van Tie-Breakers. Net als tijdens de editie van 2013 werd er iedere ochtend getraind en werden er aansluitend wedstrijdjes gespeeld voor het onderlinge toernooi.

’s Middags na de lunch ging de groep een leuke activiteit doen buiten het park. Zo werd een bezoek gebracht aan de bioscoop, werd er op Jeugdland gekanood en werd er geklommen en geklauterd in klimpark Fun Forest. Er werd niet op de club overnacht, dus de kinderen gingen aan het einde van de dag weer naar huis. De organisatie kreeg gedurende de week en na afloop veel enthousiaste reacties.

Volgend jaar zal er weer een tenniskamp georganiseerd worden in de eerste week van de zomervakantie. Kijk voor een sfeerimpressie van de week op de Facebookpagina van CiC Tennis: http://www.facebook.com/cictennis


Jaarkalender
Rogier Goetze had een suggestie om een overzichtelijkere versie van de jaarkalender te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels staat deze op de site. Bedankt voor je suggesties en bijdrage Rogier!

Heb je ook suggesties? Of wil je ook iets doen voor de club? Geef je op bij voorzitter@tiebreakers.nl We zijn op zoek naar leden die deskundig zijn op het gebied van verzekeringen (opstal, bedrijfsverzekering) en ict (wifi, netwerk, social media). O ja, en een notaris.


Tie-Breakers Motortoer verplaatst naar 23 augustus
De eerste Tie-Breakers Motortoer is door het slechte weer verplaatst naar zaterdag 23 augustus. Verzamelen om 10.30 bij het clubhuis, vertrek is om 11.00. De rit loopt door Noord-Holland en is ongeveer 200 km lang. Daarbij zullen zijn stops gepland, o.a. bij het Zuiderzee Museum en uiteraard wordt er een terrasje gepikt. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk over binnenwegen te rijden en snelweg te vermijden; de rit is dus geschikt voor ieder motortype. Relax en geniet is het credo.

Geef je per email op bij Andre van Woerkom, andreheeft@hotmail.com. Vermeld hierbij je naam en je mobiel nummer,  of je een GPS systeem hebt (en welk), en of je een passagier wilt/kunt achterop nemen.


Clubkampioenschappen
De clubkampioenschappen voor junioren en senioren zijn van 30 augustus t/m 7 september, schrijf je in voor 17 augustus!


Hartelijke groet,
Het bestuur

Inschrijving Jeugd clubkampioenschappen 2014

Inschrijven kan t/m zondag 24 augustus

Nieuws van 1 july 2014

Je kunt je nu inschrijven voor de jeugdclubkampioenschappen die worden gehouden van 30 augustus t/m 7 september.

>> Lees verder...

TV Tie-Breakers Nieuwsbrief juni 2014

Nieuws van 24 june 2014


Belangrijk! Snel inschrijven voor bardiensten

Er staan nog heel veel bardiensten open. Als je je nog niet hebt ingeschreven, doe dat dan alsjeblieft zo snel mogelijk zodat we kunnen zorgen voor een goede barbezetting. Oh, en trouwens, mocht je al een bardienst hebben gedraaid: je bent zeer welkom om er nog een te doen! smiley  https://tiebreakers.planmysport.com/portal/page/pmsportal30/TVTieBreakers/Senioren/Bardienst


Tennismaatjes gezocht

Een nieuwe online service voor alle leden die actief willen tennissen: meld je aan en leer (meer) leden kennen van jouw eigen speelsterkte om mee te oefenen en zo je speelniveau en speelplezier tot ongekende hoogten op te schroeven.

Spelregels
- Spelers gaan bij aanmelding akkoord met plaatsing van hun naam, speelsterkte, telefoonnummer en/of e-mailadres op het openbare deel van de website.
- Spelers spreken zelf af met elkaar af.
- Spelers dienen volgens de regels van de tennisclub een baan af te hangen.
- Spelers kunnen hun voorkeuren altijd wijzigen, hun deelname op non-actief zetten (bij vakantie of een blessure), of hun deelname opzeggen door een mailtje te sturen naar: webmaster@tiebreakers.nl.

Klik op deze link: https://nl.surveymonkey.com/s/Tennismaatje en noteer je naam, speelsterkte (enkel-categorie, zie ledenpas), telefoonnummer en/of e-mailadres.
Op onze website, onder het tabblad SENIOREN vind je, zodra  we de reacties verwerkt hebben, jouw  tennismaatjes naar speelsterkte ingedeeld en kun je leden bellen of mailen om af te spreken. Je kunt vanaf dat moment ook uitgenodigd worden door de andere leden!


Kokers gezocht

Tijdens het Open Tie-Breakers Toernooi worden er altijd heerlijke driegangendiners verzorgd door vrijwilligers. We zoeken nog een team dat dit tijdens de feestavond op vrijdag 25 juli op zich wil nemen. Kun je lekker koken, houd je van aanpakken en vind je het leuk om voor circa 50 personen een diner in elkaar te draaien? Laat het ons weten door een mail te sturen naar opentoernooi@tiebeakers.nl.


Info voor de nieuwe leden

Voor de nieuwe Tie-Breakers: op drie toss-maandagen, 23 & 30 juni, en 7 juli is er van 21.00-22.00u iemand van het bestuur aanwezig om kennis te maken en je vragen te beantwoorden, bijv. over de regels van afhangen of hoe de toss werkt.


4-weekse tenniscursus voor de thuisblijvers 

Tennisschool CIC biedt deze zomer weer een 4-weekse tenniscursus aan op de  dinsdagavond. Een optimale voorbereiding op de clubkampioenschappen!

Er worden vier lessen aangeboden voor 47,50 euro op dinsdag 8, 15, 29 juli en 5 augustus. Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij. Lidmaatschap van TV Tie Breakers is verplicht. Inschrijven gaat via de site van CIC: www.cicgroup.nl/tennis/lessen. Kies voor ‘TV  Tie-Breakers - 4 weekse Zomercursus 2014 - SENIOREN’ en voor ‘Senioren’.


Tie-Breakers Motortoer 5 juli

Onder Tie-Breakers leden bevinden zich heel wat motorrijders. Een aantal leden heeft het initiatief genomen om de eerste Tie-Breakers Motortoer te organiseren en wel op zaterdag 5 juli. Verzamelen om 10.30 bij het clubhuis, vertrek is om 11.00. De rit loopt door Noord-Holland en is ongeveer 200 km lang. Daarbij zullen zijn stops gepland, o.a. bij het Zuiderzee Museum en uiteraard wordt er een terrasje gepikt. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk over binnenwegen te rijden en snelweg te vermijden; de rit is dus geschikt voor ieder motortype. Relax en geniet is het credo.

Heb je geen motor maar wil je wel mee, geef je dan op als passagier. We zullen vooraf inventariseren hoeveel motoren daar geschikt voor zijn. Naar verwachting zijn we om 17.00 terug. Bezitters van een navigatiesysteem krijgen de route in GPX of ITN formaat toegestuurd. Geef je per email op bij Andre van Woerkom, andreheeft@hotmail.com. Vermeld hierbij:
- je naam en je mobiel nummer
- of je een GPS systeem hebt (en welk)
- of je een passagier wilt/kunt achterop nemen.

NB: Bij slecht weer wordt de rit in principe een week opgeschoven.


Baanuitbreiding

De voorbereidingen voor de baanuitbreiding zijn in volle gang. Voordat gestart wordt met de bouw, moet eerst de gronduitgifte en de subsidie afgehandeld zijn. De gemeente onderzoekt hoe de grond bouwrijp gemaakt kan worden en doet een studie naar de wijze waarop de toegang van Jeugdland ingericht kan worden. Dit doen zijn in goed overleg met onze vereniging. De verwachting is dat de voorbereidingen na het zomerreces afgerond zullen zijn. We hopen dat we, als alles mee zit, eind september, wellicht oktober kunnen starten met de bouw. Wij doen ons best om alle benodigde stukken en informatie aan te leveren.  


Deskundigheid gezocht

Om kosten te besparen en we zoveel mogelijk deskundigheid vanuit onze leden willen betrekken, zijn we op zoek naar een notaris voor het passeren van de erfpachtakte, een verzekeringsspecialist die onze lopende verzekeringen tegen het licht wil houden en een jurist die de contracten kan beoordelen. Mocht je beschikbaar zijn om je club hiermee van dienst te zijn, stuur dan een email naar voorzitter@tiebreakers.nl.
 

Hartelijke groet,


Het bestuur
 

 

test

Nieuws van 22 june 2014

De Onderhoudscommissie

Nieuws van 19 june 2014

Onze club heeft vanaf heden een Onderhoudscommissie. Deze is verantwoordelijk voor het onderhoud van het clubhuis, de tennishal, de tennisbanen, en het park. De commissie bestaat tot nu toe uit Boudewijn Damen (voorzitter) en Hans Krabben. Het doel van de commissie is het op peil houden van de kwaliteit van de faciliteiten. De commissie doet dat door deskundigheid en medewerking van de leden te betrekken. Zie je dat er iets stuk is? Heb je vragen over het beheer of onderhoud van materialen? Geef het voortaan door aan de Onderhoudscommissie via dit mailadres: onderhoud@tiebreakers.nl

Meld je aan!
De commissie zoekt nog vaste leden met twee rechterhanden of leden die willen voorbereiden en coördineren, maar ook mensen die incidenteel willen helpen. De Onderhoudscommissie kan alle hulp gebruiken, dus geef je op bij onderhoud@tiebreakers.nl. Er zijn verschillende werkzaamheden waar je je op korte termijn al voor kunt inzetten. Met elkaar houden we ons tennispark op orde!

Op de agenda:
Zaterdag 28 &  zondag 29 juni – Timmer- en schilderweekend
Van 10-16 uur worden steigerhouten statafels, nieuwe plantenbakken en tennisbaanbankjes gemaakt. De commissie zorgt voor gereedschap, tekeningen en bereidt de timmerdag voor. Heb jij een timmermansoog, heeft het gebruik van een hamer, boor of spijkers  geen geheimen voor je? Geef je dan op!

Ook hebben we allerhande schilderklussen, waaronder het gemaakte timmerwerk. De faciliteitencommissie zorgt voor materialen. Ben jij handig met een kwast, kun je goed schuren of houd je van opruimen? Geef je dan op!

Beplanten
Na 29 juni hebben we wel nieuwe plantenbakken (die de oude kapotte bakken vervangen) maar nog geen nieuwe plantjes. De faciliteitencommissie zorgt voor een beplantingsschema. Grond en planten zijn aan te kopen, en vervolgens in de nieuwe plantenbakken te plaatsen. Heb jij groene vingers of heb je altijd al iets voor de club willen doen, maar je wist niet zo goed wat? Geef je dan op! Deze werkzaamheden kunnen in overleg met de Onderhoudscommissie gepland worden.

Juni en juli - Schuren en schilderen buitenkant clubhuis
Het hout aan de buitenkant van het clubhuis is aan een opknapbeurt toe. Daarvoor moet het volledig kaal geschuurd worden. We krijgen hulp van DWI (Dienst Werk en Inkomen), die ons wil helpen met een ploeg onder leiding van een werkmeester. Zij werken samen met een professionele verfspecialist die ons advies heeft gegeven over de behandelwijze.

We willen het liefst dat er doordeweeks in de ochtend geschuurd wordt, om zo min mogelijk overlast te geven. Om de klus zo snel mogelijk te klaren, hebben we hulp van de leden nodig. Heb jij altijd met een schuurmachine willen werken, of lijkt het je een uitdaging om het hout zo schoon mogelijk te schuren, ook al is het met de hand? Geef je dan op! 

Hartelijke groet,
De Onderhoudscommissie

Uitnodiging 9e Open Sourcy Vitaminwater Tie-Breakers Jeugdtoernooi 2014

hallo

Nieuws van 15 june 2014

Beste ,

Dit jaar organiseren wij weer het Open Sourcy Vitaminwater Tie-Breakers Jeugdtoernooi van maandag 11 t/m zaterdag 16 augustus 2014.

Vanaf nu kun je je inschrijven tot en met vrijdag 1 augustus 2014.

Ook dit jaar hebben we weer ontzettend leuke activiteiten zoals een ijscoman, een suikerspinmachine, Tri-Tennis en een servicesnelheidsmeter.

Het wordt een leuke, sportieve tennisweek met hopelijk mooi weer.

We zien je in augustus op de baan!

Tot dan,

Marie, Amber, Dian, Sara, Jikkie, Wisse, Roderik en Jacomine

Locatie Open Jeugd Toernooi

OPEN TOERNOOI 2014

Nieuws van 7 june 2014

Het toernooiseizoen is weer begonnen.Vergeet je je niet in te schrijven voor het 19e Grolsch Open Tie-Breakers Toernooi? Deze gezellige week vindt plaats van zaterdag 19 juli tot en met zondag 27 juli. Klik *hier* om je in te schrijven.

Uitnodiging Clubkampioenschappen 2014

Nieuws van 6 june 2014

Op zaterdag 30 augustus zal de strijd weer losbarsten om de glorieuze titel “Tie-Breakers Clubkampioen”! Prachtige punten worden afgewisseld met onbegrijpelijke missers, waterflesjes worden dwangmatig op de juiste manier neergezet, snaren breken en witte sokken kleuren oranje, tot op zondag 7 september de kersverse clubkampioenen worden gehuldigd!

Inschrijving voor de Tie-Breakers Senioren Clubkampioenschappen 2014 is vanaf heden mogelijk en kan t/m 22 augustus. Voor wie zijn kansen wil spreiden of gewoon geen minuut wil missen: je mag je inschrijven voor 3 categorieën, mits je geen verhinderingen hebt en minstens één categorie een enkelspel is.

Net als voorgaande jaren zal de indeling in de enkelspelcategorieën worden gedaan op basis van actuele rating. Nieuw dit jaar zijn de categorieën dames-, heren- en gemengddubbel in de 50+.

We zien je inschrijving graag tegemoet!

De TC

Locatie Clubkampioenschappen Senioren

Singledag 2014

Voor (fanatieke) enkelaars

Nieuws van 6 june 2014

De inschrijving voor de singledag is gesloten. Mail naar de CRET als je je als reserve op wil geven: vermeld daarbij je speelsterkte en telefoonnummer. Er is (beperkt) ruimte op de reservelijst. 

De singledag is op zondag 6 juli, van 12-17u. Deze dag is er natuurlijk voor de fanatieke enkelaars. Maar ook voor fervente dubbelaars die het wel eens in hun eentje tegen iemand willen opnemen. 

Je wordt ingedeeld in een poule met spelers van je eigen sterkte, zodat je hopelijk een aantal spannende wedstrijden speelt. We hebben 8 banen tot onze beschikking en de wedstrijden duren 45 minuten.
Tussendoor heb je pauzes, ook met lunch, zodat je ook de anderen kunt zien tennissen. En zodat je een glimp kunt opvangen van de èchte toppers: de finale van Wimbledon wordt ook die zondag gespeeld!.

Wil je meedoen?

 • Meld je dan vóór 28 juni aan via de website
 • Zorg dat je alle contactgegevens goed invult
 • Maak 5 euro over aan Lia: 5654893 (t.n.v. CGM Sibbel)
 • Vermeld bij betaling ook de naam waaronder je je hebt ingeschreven!
 • Vermeld bij betaling aub ook de singledag. Dit ivm de gedeeltelijke overlap met de inschrijving voor het Midzomernachttoernooi

Pas wanneer je hebt betaald, ben je echt ingeschreven. Daarvan krijg je dan een bevestiging.

En natuurlijk geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt!

Tot ziens op zondag 6 juli!

De CRET

Lia, Toke, Victoria, Wietske

Jeugdtoss juni 2014

inschrijven voor 9 juni 2014

Nieuws van 4 june 2014

Op de woensdagen 11, 18 en 25 juni organiseren we wedstrijdjes voor de jeugdtennissers van Tie-Breakers.

Iedereen kan meedoen, of je nu de bal net over het net kan slaan of al jaren competitie speelt. Aan de hand van de inschrijvingen maken we een indeling, waarbij we rekening houden met je speelsterkte. Afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen dat enkels of dubbels zijn.

Er wordt gespeeld van 14:00 tot 17:00u. Bij regen gaat het niet door.

Je kunt ook meedoen als je niet alle drie de woensdagen kunt, of op woensdag tussen 14 en 17 uur tennisles hebt. Dit kun je aangeven op het inschrijfformulier. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 9  juni, als je je later aanmeldt kunnen we je waarschijnlijk niet indelen voor de eerste woensdag. 

Het wordt vast heel gezellig, dus aarzel niet en schrijf je in via onderstaande link!

Inschrijving jeugd najaarscompetitie 2014 (geboortejaar 2002 t/m 2006)

inschrijven uiterlijk 15 juni

Nieuws van 3 june 2014

Als je jeugdlid bent, minimaal 8 jaar bent én lessen volgt bij de Tie-Breakers kun je in aanmerking komen om competitie te spelen bij de Tie-Breakers. Kinderen in de leeftijd 8 t/m 12 jaar worden volgens de tenniskids-methode ingedeeld in categorie oranje of groen (genoemd naar de oranje tennisbal resp. de bal met groene stip). De kinderen van deze leeftijdscategorie kunnen zich nu inschrijven om in het najaar van 2014 competitie te gaan spelen.

Inschrijving in de categorie oranje staat open voor kinderen met geboortejaar 2003 t/m 2006.

Inschrijving in de categorie groen staat open voor kinderen met geboortejaar 2002 t/m 2004.

Dit houdt in dat kinderen geboren in 2003 en 2004 kunnen kiezen tussen groen of oranje. Voor de overige geboortejaren is er geen keus; de KNLTB staat geen uitzonderingen toe.

N.B. Kinderen die geboren zijn in 2002 en na de zomervakantie naar de middelbare school gaan, spelen in principe geen najaarscompetitie meer op woensdagmiddag, maar op zondag. Als het goed is hebben zij al bericht daarover ontvangen. De overige kinderen uit 2002 (groep 7/8) kunnen zich opgeven voor de woensdagmiddag.

Woensdagmiddag jeugdcompetitie - Groen (geboren in 2002, 2003 of 2004)

De woensdagmiddag jeugdcompetitie is een gemengde competitie, jongens en meisjes spelen door elkaar. Er wordt gespeeld in 2 categorieën (G1 en G2). Een team bestaat uit 4 tot 6 jeugdleden. Ieder team speelt 6 wedstrijden (4 enkels en 2 dubbels). Per dag speel je maximaal 2 wedstrijden. Er wordt gespeeld op een hele baan met groene ballen (ballen met een groene stip). Er worden 2 sets gespeeld tot de 4 games (ipv 6 games) en op 40-40 wordt een beslissend punt gespeeld. De wedstrijden duren hierdoor niet zo lang.


De speeldagen zijn de woensdagen 10, 17 en 24 september en 1, 8, 15 en 22 oktober. De aanvangstijd op woensdag kan variëren van 13.30 tot 15.30 uur.

 

Zondagochtend World Tour Oranje  (geboren in 2003, 2004, 2005 of 2006)

De World Tour Oranje staat voor een jongste jeugdcompetitie, waarbij gespeeld wordt op een verkorte 3/4 baan (baseline is opgeschoven). Er wordt met oranje ballen gespeeld.

Deze competitie wordt gespeeld op een aantal zondagen verspreid over het seizoen. Een team bestaat uit 2 tot 8 spelers, jongens en meisjes door elkaar. Er wordt gespeeld in 2 categorieën (O1 en O2). Op een speeldag komen teams van meerdere clubs bij elkaar. Er worden enkels en dubbels gespeeld. Je speelt om 2 gewonnen tiebreaks, de wedstrijden zijn dus kort. Je speelt meerdere wedstrijden op een ochtend.

De speeldagen zijn de zondagen 7 september, 5 oktober en 2 november.

De speeltijden zijn in principe van 9:00u tot 12:00.

Regels m.b.t. beschikbaarheid

Je kunt je alleen inschrijven als je daadwerkelijk alle speeldata beschikbaar bent. Verhinderingen (blessures uitgezonderd) worden voor de categorie groen (woensdagmiddag) niet geaccepteerd. In de categorie oranje is een incidentele verhindering (bijv. vanwege vakantie) toegestaan indien dit tijdig wordt gemeld.

Van de ouders wordt verwacht dat zij beschikbaar zijn om te begeleiden. Per team stellen we één teambegeleider aan, die centraal aanspreekpunt is, maar ook van de andere ouders wordt betrokkenheid (vervoer en aanmoedigen) verwacht. Zonder vrijwillige inzet van ouders kan de jeugdcompetitie niet gespeeld worden. Houd hier dus rekening mee als je je kind opgeeft voor de competitie.

In de categorie oranje kunnen in principe alle kinderen die zich inschrijven geplaatst worden. Bij overinschrijving in categorie groen kan het zijn dat we selectie moeten toepassen. Bijvoorbeeld of je mee hebt gedaan aan de clubkampioenschappen.

Voor vragen kun je mailen naar de Jeugdcommissie: jc@tiebreakers.nl. Inschrijven kan met de link onder aan deze mail.

 

Nieuwsbrief mei 2014

Nieuws van 21 may 2014

Slotweekend competitie: twee keer feest!
Toe aan een feestvakantie na al die pittige partijen, vette overwinningen en die enkele zure nederlaag? Goed nieuws: het slotweekend van de competitie wordt op zaterdag 31 mei en zondag 1 juni gevierd in campingstijl. Lekker ontspannen dus op je badslippers bij een kampvuurtje en losgaan in de campingdisco. Sluit je aan en vergroot de gezelligheid, iedereen is welkom op de campingparty! Vergeet je camping-outfit, je zaklamp en je badslippers niet, douchemuntjes zijn verkrijgbaar aan de bar.

Zowel op zaterdag 31 mei als op zondag 1 juni steken we om 18.00 uur de BBQ aan, vanaf 21.00 uur draait DJ Koen van Dijk. Priklimonade met een rietje, een ordinair biertje, een fruitig rosétje, ijsjes en wie weet een funky shotje, het is allemaal verkrijgbaar in de camping-bar. Ga uit je dak op de dansvloer of staar naar de sterren bij het kampvuur.

We gaan er met het eten vanuit dat competitiespelers eten op de dag dag ze spelen. Speel je de zaterdagavondcompetitie en eet je liever op zondag mee, laat dit dan vooraf weten aan feestcommissie@tiebreakers.nl. Eet je helemaal niet mee, laat dit dan ook even weten.

Inschrijving bardiensten
Er staan nog veel bardiensten open. Als je je nog niet hebt ingeschreven doe dat dan alsjeblieft zo spoedig mogelijk.  Voor de bar is het belangrijk te weten welke bezetting verwacht kan worden.  En bovendien, hoe langer je wacht des te minder keuze heb je in data en tijden. https://tiebreakers.planmysport.com/portal/page/pmsportal30/TVTieBreakers/Senioren/Bardienst

>> Lees verder...

Inschrijven jeugd najaarscompetitie 2014 (voor jeugd geboren in 2002 of eerder)

Inschrijven kan tot uiterlijk 26 Mei!

Nieuws van 18 may 2014

Dit jaar willen we weer gaan meespelen in de najaarscompetitie voor junioren in september-november 2014. Voor de leeftijdscategorien t/m 14 jaar en t/m 17 jaar moeten wij de teams al begin juni aan de tennisbond doorgeven. Voor de categorie t/m 12 jaar (woensdagmiddag) is de deadline later. Deze inschrijving is bedoeld voor kinderen geboren in het jaar 2002 of eerder, als er jongere kinderen in aanmerking komen voor deze competitie zullen zij apart door de jeugdcommissie worden benaderd.

De speeldagen zijn de zondagen 14, 21, 28 september, 5, 12, 19, 26 oktober en (eventueel) inhaaldagen 2, 9 en 16 november. De aanvangstijden zijn tussen 10:00 en 14:00u en moeten nog worden vastgesteld. 

Het aantal teams dat we in kunnen schrijven is beperkt, er is weinig ruimte. Het is nog niet duidelijk in welke samenstelling van teams we gaan mee spelen (meisjes, jongens gemengd), er is van alles mogelijk. De samenstelling en het aantal teams hangt voor een deel af van het aantal inschrijvingen per leeftijdsklasse dat we binnen krijgen. Andere factoren die een rol spelen zijn de verschillen in sterkte onderling en het aantal jaren dat er gespeeld wordt. De competitie is bedoeld voor kinderen die al enigszins kunnen tennissen tot vergevorderde spelers. De jeugdcommissie bepaalt de indeling van de teams in overleg met de trainers Als je (zoon of dochter) mee wil doen met deze competitie, schrijf je dan in via onderstaand digitaal inschrijfformulier. We willen benadrukken dat inschrijven geen garantie is voor deelname omdat de (baan) capaciteit beperkt is. Het is altijd een lastige puzzel om iedereen tegemoet te komen en soms lukt dat helaas niet. We streven er naar om grote teams te maken zodat roulatie mogelijk is en er geen problemen met de beschikbaarheid ontstaan. De beschikbaarheid op de competitiedagen is erg belangrijk. Onze ervaring is dat het regelen van vervanging een hele klus is.

Als je inschrijft en meedoet gaan we ervan uit dat je op alle genoemde dagen beschikbaar bent.

INSCHRIJVEN KAN TOT UITERLIJK 26 MEI!

Midzomernachttoernooi 2014

Nieuws van 15 may 2014

Ook dit jaar vieren we het begin van de zomer met een gezellig toernooi. Op zaterdagavond 21 juni van 19.00 tot middernacht vindt het Midzomernachttoernooi plaats.

Aan het einde van de langste dag van het jaar, komen we samen om lekker te tennissen. We maken er een mooie zomeravond van, met leuke mixwedstrijden en een lekker hapje en drankje tussendoor. Dit jaar met een Spaans tintje, olé!

Mocht je niet mee kunnen spelen, maar je wilt wel meegenieten van de zomerse gezelligheid. Kom dan op deze avond je bardienst doen. Je bent van harte welkom!

>> Lees verder...

Jeugdcompetitie afsluiting 23 mei 2014 (aanmelden uiterlijk 21 mei)

Nieuws van 4 may 2014

 

Op vrijdag 23 mei organiseert de jeugdcommissie, ter afsluiting van de voorjaarscompetitie, voor alle jeugdcompetitiespelers een buffet waar alle teams hun culinaire bijdrage aan kunnen leveren. De club zorgt voor de traditionele competitieschotel, limonade en het toetje. Verder zijn er binnenbanen gereserveerd van 17-21 uur, dus iedereen kan een potje spelen! NB: ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom.  

Jeugddag zaterdag 14 juni 2014

Laatste kans! Aanmelden uiterlijk woensdag 11 juni

Nieuws van 4 may 2014

Het loopt aardig vol met de inschrijvingen van mede-jeugdleden. Er is nog plek in de poules, dus meld je aan nu het nog kan!

Het programma van de JEUGDDAG is als volgt:

 • 12:30 u aanmelding en betaling
 • 13.00 u huldiging van de 3 kampioenenteams
 • 13.30 u junior - senior toernooi (met ouder/grootouder/oom/tante/broer/zus/nicht, etc)
 • Smoothiebar voor jong en oud
 • 17.00 u clinic en demonstratie door CiC tennisschool
 • 18.30 u Mexicaans buffet
 • Prijsuitreiking toernooi
 • Vrij spelen
 • 20:30 u einde
Net als vorige jaren zijn er enthousiaste ouders nodig die gezellig een handje meehelpen, als is het maar voor een uurtje. Veel handen maken licht werk! Ook deze keer doen we graag een beroep op een ieder. Men kan zich opgeven voor 1 of 2 activiteiten (zie inschrijfformulier).

Het inschrijfgeld bedraagt €10,- voor jeugdleden die blijven eten en €5,- voor kinderen die niet blijven eten. Dubbelpartners en niet-spelende ouders die willen mee eten betalen €5,-.

Uiterlijke inschrijfdatum: woensdag 11 juni 2014

Met sportieve groet,

De jeugdcommissie

 

Locatie Tennisvereniging Tie-Breakers

Zomerrecreantencompetitie 2014

Nieuws van 1 may 2014

Deze interne competitie is voor iedereen die in een recreatieve sfeer kennis wil maken met andere clubleden en voor nieuwkomers, die graag spelenderwijs het spel in de vingers willen krijgen. Je (dubbel)speelsterkte moet 7, 8 of 9 zijn. Leden die al in de voorjaarscompetitie spelen en dalurenkaarthouders kunnen niet meedoen. De kosten voor deelname zijn 6 euro.

Wedstrijdopzet
Je speelt in een team met 2 tot 3 dames en 2 tot 3 heren. De teams spelen een aantal keren op verschillende dagen tegen elkaar in poules van elk 4 teams. De poules zijn op sterkte ingedeeld.  Alle wedstrijden zijn dubbels: mixed, herendubbel en damesdubbel. Elke team speelt drie keer een ochtend of een middag, plus een slotdag waarop de hele dag gespeeld wordt.
 

>> Lees verder...

Tennissende Kids gezocht voor TV serie Vrolijke Kerst

Nieuws van 21 april 2014

FIGURATIE OPROEP TV SERIE VROLIJKE KERST

Op maandag 28 en dinsdag 29 april vinden er bij LTC startbaan in Amstelveen opnames plaats van de nieuwe TV-serie Vrolijke Kerst, geproduceerd door BosBros Producties (bekend van o.a. Dolfje Weerwolfje, Minoes, Abeltje) en de VPRO.

>> Lees verder...

Nieuwsbrief april 2014

Nieuws van 17 april 2014

Laatste lesplekken zomerseizoen 2014 (senioren)
Voor de 10-weekse lesreeks die begin juni van start gaat zijn nog enkele lesplekken beschikbaar op woensdagavond, donderdagavond en vrijdagavond. Het lesschema is te bekijken op http://www.cicgroup.nl/tennis/lessen (kies voor ‘TV Tie-Breakers - Zomer 2014 - SENIOREN’). Voor meer informatie kun je contact opnemen met Harold Siekmann: 06-27097406 of hsiekmann@cicgroup.nl

Feest!
De feestcommissie nodigt competitiespelers, supporters, nieuwe leden en andere tennisfanaten graag uit bij de volgende feestjes:
- Zaterdag 19 april: Er was eens... een Hollands feestje. Ter voorbereiding op het eerste Koningsfeest vieren we dit feestje overdag en ’s avonds met pannenkoeken, oranjebitter en oud-Hollandse spelletjes.
- Zaterdag 17 mei en zondag 18 mei zorgen we overdag en ’s avonds voor een Duits tintje: Schlagers, Bratwurst und Bier.
Het competitie-slotweekend wordt gevierd in het weekend van 31 mei dus houdt dit vrij en zet je slippers vast klaar :-).

Inschrijven Zomerrecreantencompetitie
Schrijf je nu in voor de Zomerrecreantencompetitie 2014! Deze gezellige clubcompetitie is bestemd voor iedereen die lekker wil tennissen en kennis wil maken met andere clubleden. Beginnende spelers kunnen ervaring opdoen met het spelen van wedstrijden.
De wedstrijden worden gespeeld in een aantal weekenden van half juni tot begin juli en van half tot eind augustus. Je (dubbel)speelsterkte moet 7, 8 of 9 zijn. Leden die al in de voorjaarscompetitie spelen en dalurenkaarthouders kunnen niet meedoen. De kosten voor deelname zijn 6 euro.
Informatie over de speeldata en hoe je je kunt inschrijven is te vinden op de clubsite: 
https://tiebreakers.planmysport.com/portal/page/pmsportal30/TVTieBreakers/Senioren/Recreanten%20competitie

Inschrijven kan tot 18 mei, maar doe het zo snel mogelijk als je zeker wilt zijn van deelname.
Tot ziens in juni!
Het Zorecoteam

Recyclen & de club
Wij hebben geïnformeerd bij Icova naar de mogelijkheid om op ons park speciale containers te plaatsen voor plastic afval en uiteraard ook over het dan apart ophalen en recyclen daarvan.
Icova heeft ons gemeld dat al het plastic dat in de speciaal daarvoor bestemde afvalbakken/container etc. wordt gegooid, na het verzamelen alsnog bij het restafval terecht komt. Dit komt omdat het veel te kostbaar is om het plastic te scheiden. Icova heeft laten weten dat zij niet alleen het plastic bij het restafval doen, maar dat ook andere afvalverzamelaars/verwerkers dat doen. 
Verder geeft Icova aan dat zij 'achter de schermen' ongeveer 90% van ons afval scheiden en aanbieden voor recycling: papier, metaal, glas etc.
We hebben er daarom voor gekozen geen grote bak op ons park plaatsen die ons geld en energie kost, terwijl het resultaat is dat al het ingezamelde plastic alsnog bij het restafval terecht komt.

Koningsdag
Op Koningsdag, zaterdag 26 april, is het park geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur. Alleen de buitenbanen zijn toegankelijk. Het clubhuis en de hal zijn gesloten.

Vrijspelen tijdens de competitie
Op competitiedagen 11 mei en 25 mei is de vrijspeelbaan in de hal.

Nieuwsbrief februari/maart 2014

Nieuws van 7 march 2014

Baanuitbreiding
De peiling over de plannen om de club uit te breiden met drie nieuwe banen is door 252 leden ingevuld. 84% was voor uitbreiding, en ruim 45% koos voor gravel. Tijdens zeer goed bezochte Bijzondere Algemene Leden Vergadering afgelopen maandag werd met een ruime meerderheid besloten om onze club uit te breiden met drie extra banen. De aanwezige leden stemden echter voor gravel+ als ondergrond. De baanuitbreiding zal vooral leiden tot een verlaging van de baandruk, waardoor er meer gespeeld kan worden op de drukke uren. 

Onderhoud banen
De afgelopen drie weken is onze groundsman a.i. Peter samen met Hans (neemt tijdelijk Dervis’ taken voor zijn rekening)  druk bezig om de banen klaar te maken voor het voorjaar. Banen 2, 3, 4, 9 en 10 zijn inmiddels gereed. Op dit moment worden de banen 5 t/m 8 onder handen genomen, tot maandagavond (10 maart) kan er hier niet op worden gespeeld. Volgende week wordt de waterpomp weer opgestart, zodat de banen kunnen worden besproeid.

Indeling voorjaarscompetitie en inschrijving najaarscompetitie
Vanaf nu staat de indeling voor de voorjaarscompetitie op de website. De competitiebijeenkomst is zaterdag 22 maart om 17.00u. De inschrijving voor de najaarscompetitie is inmiddels ook geopend, ga naar de site om je in te schrijven!

Laatste lesplekken zomerseizoen 2014 (senioren)
Voor de zomertennislessen, die begin april van start gaan, zijn op alle dagen nog enkele lesplekken beschikbaar. Het lesschema is te bekijken op http://www.cicgroup.nl/tennis/lessen (kies voor ‘TV Tie-Breakers – Zomer 2014 - SENIOREN’). Je kunt kiezen uit 18 weken (vanaf 31 maart voor € 245,-) of 10 weken (vanaf begin juni, € 155,-) tennisles. Voor meer informatie neem contact op met Harold Siekmann: 06-27097406 / harold@cicgroup.nl

Nieuwe tennispasjes en bardiensten
Je kunt je nieuwe tennispasje op de club komen ophalen op zaterdag 22 maart tussen 16.00u en 17.00u, zondag 23 maart tussen 11.30u en 13.00u en op zondag 30 maart tussen 10.00u en 12.00u.  
Binnenkort wordt de inschrijving voor de bardiensten weer geopend. Schrijf je alsjeblieft voor 1 mei in, zodat we inzicht hebben in de barbezetting het komend seizoen!

Met vriendelijke groet,
Het bestuur

 

 

Inschrijving Najaarscompetitie 2014

t/m 1 mei 2014

Nieuws van 6 march 2014

INSCHRIJVING NAJAARSCOMPETITIE 2014 

opening inschrijving: 06 maart 2014

Sluiting: 01 mei 2014 om 23.59

Tie-Breakers doet voor de negende keer mee aan de Regio Najaarscompetitie voor senioren. Inschrijven kan HIER tot en met 1 mei a.s. via de website van Tie-Breakers. 

Tip: log eerst in (rechtsbovenaan de startpagina) met je planmysport gebruikersnaam en wachtwoord vóór dat je jezelf inschrijft. Dit scheelt een hoop invulwerk. 

>> Lees verder...

Peiling baanuitbreiding

Nieuws van 28 february 2014

Beste leden,

We staan voor een belangrijke beslissing: wel of geen baanuitbreiding.
Vanuit het bestuur vinden we het belangrijk dat de sfeer op de club behouden blijft. We zijn een gezellige, recreatieve club waar prestaties ook belangrijk zijn. Zo'n club willen we ook blijven. Daarnaast moeten leden nu en in de toekomst zoveel mogelijk kunnen spelen, of er nu voor of tegen baanuitbreiding gekozen wordt.

Mocht er voor baanuitbreiding gekozen worden, dan moet dit voor de huidige leden leiden tot een lagere baandruk, waardoor er meer gespeeld kan worden op de huidige drukke uren. Dat betekent dat er in het geval van extra banen, zo min mogelijk nieuwe leden aangenomen moeten worden. Ook dient voor de lange termijn de gezonde financiële situatie zoals die er nu is gewaarborgd te blijven. Daarnaast hebben we een voorkeur voor één baansoort op ons tennispark.

Vooruitlopend op de BALV horen we graag hoe jij over de baanuitbreiding en de eventuele nieuwe baansoort denkt. Zou je mee willen doen aan de peiling? Klik HIER om de peiling in te vullen !

Bedankt en tot maandag 3 maart!

Het bestuur

Competitiebijeenkomst senioren (zaterdag en zondag)

Nieuws van 21 february 2014

De competitieindeling van 2014 laat helaas op zich wachten, maar dit betekent niet dat de (verplichte) competitiebijeenkomst niet doorgaat. Op deze bijeenkomst kun je je competitiebescheiden in ontvangst nemen en je nieuwe teamgenoten ontmoeten onder het genot van een drankje!

Wanneer: Zaterdag 22 maart om 17:00

Waar: Kantine Tie-Breakers

Komt allen!

Groet van TC Tie-Breakers

Inloopavond baanuitbreiding aanstaande maandag

Inloopavond baanuitbreiding

Nieuws van 21 february 2014

Beste leden,

Ter voorbereiding op de Bijzondere Algemene Leden Vergadering (3 maart om 20.30u) is er de mogelijkheid om aanstaande maandag 24 februari van 20.00-22.00u vragen te stellen aan de baancommissie en een aantal bestuursleden over de plannen om het park uit te breiden met 3 extra banen. Kom langs als je wat met ons wilt delen! 

Blijf mailen met vragen, suggesties of zaken die je wilt delen: baancommissie@tiebreakers.nl
 
De baancommissie & het bestuur 

Voorjaarstoernooi 2014

Nieuws van 12 february 2014

Het was weer een mooie dag, zondag 30 maart! Een ècht voorjaarstoernooi!
Alle deelnemers bedankt, we vonden het leuk iedereen weer te zien en samen het seizoen af te trappen.

En... we hebben de foto's nog! Die staan op de website. Volg de link - https://tiebreakers.planmysport.com/portal/pls/pmsportal30/sct_ofa.sct_ofa_start?p_org_code=TIEBREAKER&p_pam_number=3805 - of ga naar de website en klik op het icoontje rechtsboven bij het evenement.

Groeten en tot snel!

Lia, Toke, Victoria en Wietske
CRET

>> Lees verder...

Inschrijving zomerlessen jeugd 2014

Nieuws van 6 february 2014

Beste jeugdleden, beste ouders,

Hierbij wil ik laten weten dat jullie vanaf heden kunnen inschrijven voor de jeugdlessen van het zomerseizoen 2014 bij TV Tie-Breakers. Inschrijven gaat via de website van TV Tie-Breakers: https://tiebreakers.planmysport.com/portal/page/pmsportal30/TVTieBreakers/Junioren/LesTraining

Belangrijk! Geef zo goed mogelijk aan wanneer je beschikbaar bent, zodat we een geschikte groep kunnen vinden. Mocht je nog vragen hebben of opmerkingen over de tennislessen, aarzel dan niet om ons te bellen op 06-27097406 of te mailen naar harold@cicgroup.nl 

Met vriendelijke groet,
Harold Siekmann

Nieuws van de baancommissie

Nieuws van 4 february 2014

Een impressie van het testtennissen 2 weken geleden
Zondag 19 januari is een delegatie van 9 spelers gaan testtennissen op gravel+ en smashcourt, de ondergronden die we kunnen kiezen voor de evt. nieuwe banen. We verzamelden in de vroege ochtend bij Tie-Breakers om gezamenlijk naar Hoorn af te reizen. Bij HLTV Juliana hebben we op gravel+ gespeeld. De banen lagen er keurig bij en op het eerste gezicht was er weinig verschil te zien met onze gravelbanen. Wat meteen opviel bij het betreden van de baan was de goot aan de zijkant van de baan die het regenwater opvangt. Ook merk je dat er minder los gravel op de baan ligt en de ondergrond voelt stevig aan. Eenmaal aan het tennissen voelt en oogt het eigenlijk heel vertrouwd. De bal-stuit voelt als gelijk met die van gravel.

Na een half uur alle verschillende slagen te hebben uitgetest, was het tijd om naar Volendam te gaan om bij TV Dijkzicht de smashcourtbanen uit te proberen. Wat direct opviel was het strakke uiterlijk van de baan en eenmaal op de baan voel je dat het een totaal andere ondergrond is. Het ziet er uit als een soort kort kunstgras met fijne korrels ertussen. Bij het spelen merk je dat de bal iets trager stuit dan bij gravel maar verder speelt het lekker.

Bij het evalueren waren de bevindingen heel uiteenlopend. Er was een kleine meerderheid voor gravel+ omdat dat het dichtst bij ons gravel ligt, maar smashcourt had ook fans, niet in de laatste plaats, omdat het zachter is en dus vriendelijker voor de knieën. Al met al was het een interessante test die geen eenduidig antwoord geeft op de vraag welke ondergrond het meest geschikt is voor de evt. nieuwe banen van Tie-Breakers.
 
Voetbalveld Valentijnkade
De baancommissaris krijgt veel vragen van leden over het voetbalveld. De gemeente wil het voetbalveld gaan verplaatsen naar het Flevopark. Het stadsdeel vindt deze bestemming beter en verwacht dat het veld dan meer gebruikt gaat worden. Op dit moment vinden ze dat dit te weinig gebeurt op de huidige plek. Dit kan ook liggen aan de toename van het aantal openbare voetbalvelden in het stadsdeel. De afgelopen jaren zijn er 12 velden bijgekomen. Als de club instemt met het plan dan wordt het voetbalveld, eventueel in combinatie met een hardloopbaan, opgenomen in de groene omgeving van het park, waarbij het natuurlijke karakter van het park bewaard blijft. Dit betekent geen kunstgras (zoals nu) maar een voetbalveld op het grasveld, waarbij doelen worden geplaatst op het veld. Het zal met grote regelmaat onderhouden worden. Dus het is niet zo dat het voetbalveld op de Valentijnkade verdwijnt, maar het krijgt een andere plek.

Wat er gebeurt als TV. Tie-Breakers niet wil uitbreiden? Op het voetbalveld zal dan in de toekomst een andere activiteit op deze locatie gaan plaatsvinden die binnen het bestemmingsplan van sportpark Valentijnkade past. Dit kunnen verschillende sport/welzijnsactiviteiten zijn. Aangezien het oosten van de stad een tekort heeft aan tennisbanen, gaat de eerste voorkeur naar tennisbanen van TV Tie-Breakers
 
Jouw mening
De baancommissie is benieuwd naar jouw mening omtrent de baanuitbreiding. Laat via de website of via ons mailadres baancommissie@tiebreakers.nl weten welke vragen je hebt, welke bedenkingen heb je, wat je juist aantrekkelijk vindt aan de uitbreiding.  

De baancommissie:
Ian Snieders
Dorien Dijk
Robbert Schmidt
Erik Dooyeweerd  
 
Foto 4 en 7 zijn smashcourt, de andere op gravel+

 

Afscheid Peter Blesgraaf & Nieuwjaarsborrel 12 januari 17.00u

Nieuws van 7 january 2014

Op 1 januari 2014 is het zover: dan gaat groundsman Peter Blesgraaf onze tennisclub verlaten. Hij is eigenlijk al met pensioen, maar Peter is op ons verzoek iets langer aangebleven om zijn opvolger Dervis goed in te werken. Op de nieuwjaarsborrel van 12 januari (vanaf 17.00u) kun je niet alleen met je clubgenoten proosten op het nieuwe jaar, maar ook Peter bedanken voor de goede verzorging van onze banen – en niet te vergeten van het groen eromheen!

Nieuwjaarsborrel en wijnproeverij 2014

Nieuws van 21 december 2013


Namens het bestuur nodigt de feestcommissie je van harte uit om op zondag 12 januari 2014 vanaf 17.00 uur te proosten op het nieuwe jaar én om afscheid te nemen van onze groundsman Peter Blesgraaf, die de banen in topconditie heeft weten te houden! 

Vorig jaar kozen we op de nieuwjaarsborrel voor het eerst de wijnen die een jaar lang op de club worden geschonken. Deze wijnproeverij schreeuwt natuurlijk om een vervolg.
De huidige wijnen gaan de strijd aan met 6 nieuwe: 3 witte en 3 rode wijnen. Kom proeven en maak je keuze. Verder zijn er de gebruikelijke hapjes en natuurlijk de bubbels om met je tennisvrienden het nieuwe jaar in te luiden.

Snerttoernooi 2014 (alternatief)

Nieuws van 19 december 2013

Helaas! Op zondag 12 januari was het prachtig weer, maar GEEN goed tennisweer. Door dooi op de banen kon het snerttoernooi niet doorgaan...

Het goede nieuws is dat we in de herkansing gaan! Op zondag 26 januari organiseert de CRET een alternatief snerttoernooi. Zonder snert, maar hopelijk wél met mooi weer en sportieve tenniswedstrijdjes. Hieraan zijn GEEN extra kosten verbonden, meedoen is gratis.

Wil je meedoen?

 • Stuur een mail aan Lia Sibbel (liasibbel@hotmail.com) met daarin je naam, speelsterkte en telefoonnummer
 • Kom naar de club op zondag 26 januari, vanaf 12u
 • Wedstrijden starten om 12.30u
Tot dan!

Lia, Toke, Victoria en Wietske

S P O N S O R S