TV Tie-Breakers
Tennisvereniging Tie-Breakers
TV Tie-Breakers > Algemeen > Veel gestelde vragen

User Name

Password

Info New or Forgotten?

Delen

ALGEMEEN

Veelgestelde vragen

Aanvullingen zijn altijd welkom. Heb je een vraag en kun je hieronder het antwoord niet vinden, stuur dan een e-mail naar secretaris@tiebreakers.nl.

De contributie heb ik betaald. Wanneer kan ik gaan tennissen?

Vanaf eind maart ligt je nieuwe KNLTB-spelerspas klaar, hiermee kun je vanaf 1 april spelen. Met je huidige KNLTB-spelerspas kun je oveirgens nog steeds op onze buitenbanen terecht zolang de nieuwe spelerspassen nog niet aangeleverd zijn door de KNLTB. Je spelerspas heb je altijd nodig. Om te kunnen vrijspelen, te tossen, competitie te spelen, of om aan toernooien bij andere clubs mee te doen. Kijk in de jaarkalender wanneer je 'm kunt ophalen. 

Ben je een nieuw lid per 1 januari maar heb je nog geen KNLTB-spelerspas dan kun je op vertoon van de mail met bewijs van jouw lidmaatschap een tijdelijke pas achter de bar gebruiken. Zodoende kun je toch op onze buitenbanen een balletje slaan.

De openingstijden van het park zijn: 9:00-23:00 en die van het clubhuis 9:00-00:30. De tijden waarop je kunt spelen hangen af van je soort lidmaatschap

Gewijzigde openingstijden clubhuis van 1 december tot 1 maart
Gedurende de wintermaanden zijn de openingstijden van het clubhuis en de bar voor de winterperiode aangepast. Het clubhuis is open van 9 tot 24 uur (in plaats van 8.30 tot 0.30 uur). Gezellig als je tot laat nog iets wilt drinken in het clubhuis, maar deze drie maanden graag een half uurtje korter.

Hoe werkt vrij spelen?

Bij Tie-Breakers werken we met een digitaal afhangsysteem. Het computerscherm vind je bij de ingang naar de tennishal. Met je eigen KNLTB-spelerspas hang je af: met 2 of 3 personen heb je 30 minuten speeltijd, met 4 personen 45 minuten. Als alle banen bezet zijn, geeft het systeem aan op welke baan de eerstvolgende beschikbare speeltijd is.

Het park is dagelijks open vanaf 09:00 uur. Er zijn uitzonderingen zoals Kerst, Nieuwjaarsdag etc maar dit zal altijd op de hoofdpagina van deze website gepubliceerd worden.

Wanneer je tijdens de competitie in het weekend wilt vrijspelen houd dan rekening met het aantal banen dat hiervoor beschikbaar is. In principe zijn er 2 vrijspeelbanen: op zaterdag 1 buiten en 1 binnen in de hal. Op zondag tot 14.00 uur 2 in de hal en daarna 2 buiten. Neem dus ook altijd je binnenschoenen mee!

Spelerspas vergeten? Voor 1,50 euro kun je bij de bar de ‘ezelpas’ lenen en alsnog afhangen.Het is niet mogelijk van tevoren tijd te reserveren. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Je kunt via onze site wel een inschatting maken van de drukte op de banen; op de homepage van www.tiebreakers.nl staat in de rechterkolom een banenradar.
Zie voor de kosten en mogelijkheden van het huren van een binnenbaan de website.

Ik ken (bijna) niemand op de club. Hoe vind ik tennismaatjes?

Er zijn verschillende manieren om andere tennissers te ontmoeten:
- Meedoen aan het openingstoernooi (eind maart/begin april) of een van de andere activiteiten (bijvoorbeeld de zomerrecreantencompetitie)
- Maandagavond = tossavond van 19-22 uur (lees verder voor meer uitleg)
- Dinsdagochtend = tossochtend van 10-12 uur
- Schrijf je in voor lessen. De tennisschool waar Tie-Breakers mee samenwerkt biedt verschillende mogelijkheden: zo’n 20 lessen van april t/m september, of van oktober t/m maart, maar ook een korte lescyclus van 10 weken die begint in juni tot een intensieve lesweek in de zomervakantie.
- Je aanmelden voor een commissie. 
Zorg er in elk geval voor dat we je juiste mailadres hebben. Via de mail ontvang je niet alleen een maandelijkse nieuwsbrief maar kun je je ook direct inschrijven voor de verschillende activiteiten zoals die van de Recreanten Commissie.

- Je aanmelden voor tennismaatje. 
Zie ook tab Senioren --> Nieuws. Of klik hier.

Ontvang je geen mail van Tie-Breakers? Grote kans dat we een verkeerd mailadres van je hebben. Je kunt het zelf aanpassen. Ga naar www.tiebreakers.nl, log in, en ga via het menu Privé naar de map Persoonlijk.

Welke activiteiten worden er georganiseerd?

In de kalender op de site (Nieuws -> Jaarkalender)  kun je tot in detail alle activiteiten zien. Van de Algemene Ledenvergadering (november) tot het Midzomernachttoernooi (juni), van de clubkampioenschappen (augustus/september) tot bijvoorbeeld het Open Toernooi (eind juli).

Via de mail word je op de hoogte gehouden van de inschrijvingstermijnen. 

Aan welke toernooien kan ik meedoen?

Binnen de club aan elk toernooi dat wordt georganiseerd. Via de mail word je hierop geattendeerd en kun je direct doorlinken naar een inschrijfformulier. Dus ook hier geldt weer: zorg dat we een juist mailadres van je hebben.

Daarnaast organiseert iedere tennisclub in juni, juli of augustus een zogenaamd open toernooi van een week. Je mag dan ook op andere clubs wedstrijden spelen. Op de site van de KNLTB of via www.toernooiklapper.nl of www.toernooi.nl vind je informatie wanneer deze toernooien worden georganiseerd en wanneer je je moet inschrijven. Onze club organiseert een zeer favoriet Open Grolsch Tiebreakers toernooi in de derde week van juli. De meeste open toernooien werken met actuele rating. Dat wil zeggen dat je wordt ingedeeld op het niveau dat bij de KNLTB bekend is.

Waar vind ik informatie over de tennisclub?

Tie-Breakers heeft een website: https://tiebreakers.planmysport.com/.

Daarnaast is er de Tie-Breakers app: Planmysport. Deze is te downloaden in de app-store. En je kunt op Facebook Tie-Breakers liken en volgen. 

Hoe werkt de toss op maandagavond en dinsdagochtend?

Maandagavond: 19 tot 22 uur
Dinsdagochtend: 10 tot 12 uur
Je mag ieder half uur instromen, maar lever minimaal tien minuten van tevoren je pasje in bij de toss-tafel. Je naam en tijdstip van aankomst worden genoteerd.
Vervolgens word je, zoveel mogelijk, op gelijk spelniveau ingedeeld op een baan met drie andere spelers. Na vijf minuten inspelen, begint de wedstrijd. Ieder half uur wordt er ewisseld en opnieuw ingedeeld. Pasje omdraaien als je niet meer ingedeeld wilt worden.

Wanneer zijn de buitenbanen bespeelbaar?

- Behandel de banen op de juiste wijze: na het spelen slepen (zie voor de richting van het slepen de instructies die op elke baan duidelijk aanwezig zijn) en niet erop spelen of slepen als er nog vochtige plekken zichtbaar zijn na regen. Gewoon geduld hebben. De gravellaag gaat kapot als je op een vochtige baan gaat spelen.

Bardienst, tuinieren, klussen, koken

Tie-Breakers draait voor een groot deel op de vrijwillige inzet van leden. Dit past bij het soort vereniging wat we willen zijn. Daarom vragen we elk lid om één keer per jaar 5 uur vrijwilligerswerk te doen voor de club. Dat is meestal een bardienst, maar je kunt ook mee helpen met tuinieren, onderhoudsklussen of koken bij speciale evenementen. Inschrijving voor dit soort ‘diensten’ gaat via www.tiebreakers.nl (eerst inloggen en dan verschijnt onder ‘senioren’ de optie ‘bardienst’ waarop je voor alle soorten diensten kunt inschrijven). Je inzet hierbij wordt erg gewaardeerd!

Wat doen de verschillende commissies?

Naast het vrijwilligerswerk voor de bardiensten etc. zijn er ook veel leden in commissies actief. Ook die inzet wordt zeer gewaardeerd. In plaats van of naast je bardienst kun je bij de diverse commissies structureel of incidenteel bijdragen.

Kijk op de site voor een overzicht van de commissies. Variërend van de jeugdcommissie tot de onderhoudscommissie, van de kookcommissie tot de technische commissie, bijna twintig in totaal. Veel commissies kunnen altijd extra hulp gebruiken. Je kunt in plaats van een bardienst of commissiewerk deze afkopen voor € 60,- maar dit wordt niet toegejuicht…
 

Hoe meld ik me aan voor een commissie?

Je kunt de leden van de commissies zelf benaderen. De mailadressen van de commissievoorzitters staan op de site. Je kunt ook clubmanager Robbert Schmidt aanspreken of mailen (clubmanager@tiebreakers.nl).
 

Wat doet de clubmanager?

Robbert Schmidt is onze clubmanager. Hij regelt en coördineert alle operationele zaken op het Tennispark van onze club, stuurt al ons clubpersoneel aan,en heeft een verbindende rol tussen de leden, commissies en bestuur. Hij is meestal op werkdagen van 8 tot 14 uur op de club of  en is bereikbaar per mail via robbert@tiebreakers.nl. voor snelle beantwoording van vragen kan je Robbert ook een Whatsapp sturen op telefoonnummer 0628 395 737 

Waar vind ik informatie over de tennisclub?

Tie-Breakers heeft deze website: https://www.tiebreakers.nl 
Daarnaast is er de Tie-Breakers app: Planmysport. Deze is te downloaden in de app-store. En je kunt op Facebook Tie-Breakers liken en volgen.

Ik wil competitie spelen. Hoe werkt dat?

Bij Tie-Breakers organiseert de Technische Commissie (TC) de officiële KNLTBcompetitie voor senioren tegen externe clubs, de Jeugdcommissie (JC) doet dat voor de jeugd.

In het algemeen geldt: Tie-Breakers doet mee aan de voorjaarscompetitie (apri/mei) en de najaarscompetitie (september/oktober).
- Voor senioren geldt: om aan de voorjaarscompetitie op zaterdag of zondag overdag mee te mogen doen moet je minstens 7/7 op je pas staan. Voor de zaterdagavond-competitie is de leeftijdsgrens minimaal 30 jaar. Voor vrijdag overdag geldt een leeftijdseis van 45+ voor dames en 50+ voor heren.
- Om aan de najaarscompetitie mee te mogen doen hoef je geen 7/7 te staan.
- In principe speel je óf in het voorjaar (inschrijving sluit 1 november) óf in het najaar inschrijving sluit 1 mei).
- Soms is het aantal liefhebbers groter dan het aantal plekken. Dus inschrijven betekent niet automatisch dat je geplaatst bent.
- Ook jeugdspelers kunnen meedoen aan de competitie: op woensdagmiddag,
vrijdagnamiddag en zondagochtend. Op verschillende niveaus, voor verschillende leeftijden, zowel voorjaar als najaar.
Er is ook een recreatieve interne competitie in de zomer, de ZomerRecreantenCompetitie, tegen andere leden van Tie-Breakers, speciaal voor niveau 8 en 9-spelers.
Ook voor het inschrijven voor de verschillende competities word je per mail geattendeerd.

Hoe kan ik KNLTB-lid worden en toernooien spelen als ik nog geen lid ben van de vereniging, maar nog op de wachtlijst sta?

Het is niet meer mogelijk om rechtstreeks lid te worden van de KNLTB.

Hoe wijzig ik mijn rekeningnummer?

Log in op onze website

Ga naar de tab Privé

Klik op Groepen

Klik onder Incasso op Al gegeven (bekijken)

Kies achter Machtiging/mandaat voor het onderste mandaat 'Ja, ik geef een machtiging met een nieuw mandaat voor de hieronder ingevulde rekening'

Dan verschijnt er een melding dat je het rekeningnummer kunt wijzigen.

Introduceren

Uitgezonderd speciale evenementen, kan er op onderstaande dagen en tijdstippen worden geïntroduceerd:

- In de periode van de voorjaarscompetitie (april tot medio juni) : op maandag, dinsdag en donderdag vanaf 09.00 uur tot 17.00 uur (uitgezonderd dagen met speciale evenementen - zie jaarkalender)

- Speeltijden : Na de competitieperiode (vanaf medio juni) alle dagen van de week vanaf 09.00 tot 23.00 uur (uitgezonderd dagen met speciale evenementen - zie jaarkalender). 

- Kosten : april t/m september  € 15,00 per keer, en van oktober t/m maart € 7,50 per keer, ongeacht de duur van de introductie.

Let op : introduceren geldt alleen voor de buitenbanen.

LIDMAATSCHAP

Hoe kan ik mij aanmelden als lid?

Aanmelden kan via deze pagina.

Is er een wachtlijst?

  Om iedereen gelegenheid te geven om te tennissen en de wachttijden om een baan te kunnen afhangen, zo kort mogelijk te houden, hebben wij en de tennisbond KNLTB een maximum aantal leden ingesteld.  Voor junioren is er geen wachtlijst, voor senioren wel. Hoe lang je op de wachtlijst staat, is afhankelijk van het tijdstip van aanmelden en van het aantal opzeggingen. Momenteel zitten we, door het hoge aantal aanmeldingen al vol t/m 2020 en zelfs voor een start in 2021 gaat het al hard. In de winter kun je zonder lidmaatschap wel buiten tennissen d.m.v. een winterkaart. Voor de junioren is er geen wachtlijst, maar is de beschikbaarheid in de meeste gevallen afhankelijk van de doorstroom in de betreffende leeftijdsgroep wat te maken heeft met het lesaanbod. Voor vrij spelen geldt voor junioren geen wachtlijst, echter dient het lidmaatschap verwerkt te zijn voor aanvang van het seizoen. Voor vragen over de lessen kun je mailen naar de tennisschool en over het lidmaatschap met ledenadministratie@tiebreakers.nl.

Hoe kan ik op de wachtlijst geplaatst worden?

Na aanmelding word je vanzelf op de wachtlijst gezet. Plaatsing op de wachtlijst kost €25,--.  Dit bedrag wordt bij het aangaan van het lidmaatschap verrekend met het entreegeld.

Hoe kan ik KNLTB-lid worden en toernooien spelen als ik nog geen lid ben van de vereniging, maar nog op de wachtlijst sta?

Het is niet meer mogelijk om rechtstreeks lid te worden van de KNLTB.

WINTER KAART

Winterkaarten

Wij verkopen winterkaarten alleen on-line. Heb je een KNLTB-pas van de vereniging waar je 's zomers speelt? Dan kan je met die pas op ons elektronisch afhangsysteem een buitenbaan afhangen. Wel eerst aanmelden via de link. Heb je géén KNLTB-pas, dan krijg je een speciale winterkaart. Mail hiervoor eerst webmaster@tiebreakers.nl om dit nummer te verkrijgen. En vergeet niet een recente pasfoto te mailen in beide situaties naar webmaster@tiebreakers.nl anders kan je winterkaart niet ge-activeerd worden. Voor meer informatie over het winterlidmaatschap zie ook deze pagina.

DALUREN KAART

Wie kan een dalurenkaart aanschaffen?

De uitgifte van nieuwe dalurenkaarten is gestopt.

Kunnen de houders van een dalurenkaart ook tennislessen volgen?

Senioren met een dalurenkaart kunnen overdag in beperkte mate privé-lessen afspreken, op bepaalde dagen (maandag, dinsdag en donderdag) en op bepaalde uren (tot 15 uur). De tennisschool kan meer informatie geven over de mogelijkheden (www.cicgroup.nl)

Wanneer mag je spelen met een dalurenkaart?

Op werkdagen van 9 tot 17 uur.

Is er ook een wachtlijst om dalkaarthouder te worden?

De uitgifte van nieuwe dalurenkaarten is gestopt.

Als je houder bent van een dalkaart heb je dan het volgend seizoen voorrang bij het aangaan van het lidmaatschap?

Nee, houders van een dalkaart moeten ook via de wachtlijst aangemeld worden.

Is er ook een toss voor de dalkaarthouders?

Op dinsdagmorgen wordt er door een groepje leden een "officieuze" toss georganiseerd, voor zowel leden als dalkaarthouders.

LESSEN en INTRODUCEREN

Hoe kun je je inschrijven voor de tennislessen?

Ruim voor aanvang van het seizoen kan er via de site van de tennisschool ingeschreven worden voor de lessen.

Kun je ook privé lessen volgen?

Overdag kan er in beperkte mate privéles genomen worden. Hiervoor moet contact opgenomen worden met de tennisschool.

Mogen ook niet-leden deelnemen aan/zich inschrijven voor tennislessen?

Onder bepaalde voorwaarden kan dat. Neem daarvoor contact op met tennisschool CiC.

Mag er geďntroduceerd worden?

Een lid kan per keer één niet-lid introduceren. Uitgezonderd speciale evenementen, kan er op onderstaande dagen en tijdstippen worden geïntroduceerd: In de periode van de voorjaarscompetitie (april tot medio juni) : op maandag, dinsdag en donderdag vanaf 09.00 uur tot 17.00 uur (uitgezonderd dagen met speciale evenementen - zie jaarkalender) Na de competitieperiode (vanaf medio juni) alle dagen van de week vanaf 09.00 tot 23.00 uur (uitgezonderd dagen met speciale evenementen - zie jaarkalender) vanaf oktober tot april alle dagen van de week vanaf 09.00 tot 23.00 uur (uitgezonderd dagen met speciale evenementen - zie jaarkalender).
Dalkaarthouders mogen ook introduceren (volgens bovenstaande regels maar uiteraard niet na 17.00 uur en in de weekenden = geen speelrecht dalkaarthouders). Kosten van introduceren zijn van april tot oktober € 15,-, per keer, en van oktober tot april € 7,50 per keer, ongeacht de duur van de introductie.

S P O N S O R S