TV Tie-Breakers
Tennisvereniging Tie-Breakers

User Name

Password

Info New or Forgotten?

Delen

Welkom bij Tennisvereniging Tie-Breakers

Tennisvereniging Tie-Breakers is een bloeiende vereniging met bijna 1400 leden, die in 1995 is opgericht naast het Flevopark. Op deze bijzondere locatie liggen 12 buitenbanen (gravel) - met verlichting - en een hal met 3 binnenbanen (tapijt). Ons adres: Valentijnkade 132, 1095KH Amsterdam, telefoon clubhuis: 020 - 668 37 84. (Luchtfoto's op deze site: Paul Deelman).

Verenigingsmanager Robbert Schmidt  Mail:robbert@tiebreakers.nl. Mobiel: 06 54 36 00 00 (op werkdagen tussen 8.00-14.00 uur of als noodnummer bij calamiteiten tennispark)

Route naar Tie-Breakers: deels eenrichtingsverkeer

Kom je met de auto naar Tie-Breakers? Oktober 2018: De enige officiŽle route loopt nu vanaf de Insulindeweg via de Semarangstraat. Anders moet je op eigen risico vanaf de Molukkenstraat de Valentijnkade nemen en tegen de richting in rijden...

LAATSTE NIEUWS

Buitenbanen soms dicht in de winter: waarom?

In de komende tijd kunnen we niet spelen op de buiten banen vanwege de winterse omstandigheden. Waarom is dat eigenlijk? 

Er bestaan soms misverstanden over de bespeelbaarheid van tennisbanen tijdens diverse winterse omstandigheden. 

Opdooi:
Opdooi is de grootste vijand van tennisbanen in de winter. Veel tennisbanen in Nederland zijn aangelegd op een fundatie van lava. Als water in de lavafundatie bevriest, neemt de dichtheid af en het volume sterk toe. Gevolg is dat de lavakorrels letterlijk omhoog komen. De fundatie zet als het ware uit. Als het bevroren water in de fundatie vervolgens gaat smelten, is er sprake van zogenoemde opdooi. De uitgezette massa verliest zijn stabiliteit. Het water dient op een natuurlijke wijze weer terug te zakken in de originele staat. Is er nog deels vorst aanwezig in de lavalaag, dan zullen bij betreding en bespeling van de tennisbanen de lavakorrels worden weggedrukt. Dit is vergelijkbaar met voetstappen in het zand.

Het gevaar om de banen te snel in gebruik te nemen. Bij gravel zijn de gevolgen van opdooi duidelijk zichtbaar. De toplaag wordt zichtbaar papperig. Om te kunnen spelen op gravel na opdooi dient de baan eerst te worden gewalst om de lijnen weer naar beneden te drukken en de baan weer stabiel te krijgen.

Vanwege de slecht zichtbare effecten van opdooi, is het vooral belangrijk de bespeelbaarheid regelmatig te controleren.

Vorst en sneeuw:
En dan zijn er natuurlijk de meer zichtbare effecten van winterweer zoals vorst en sneeuw. Indien er sneeuw op de banen ligt, is het op gravel niet verstandig dit zomaar weg te schuiven. Dit beïnvloedt de speeleigenschappen en wellicht zelfs de levensduur van de banen. 
Bij constante vorst kunnen de banen bespeeld worden, mits er geen sneeuw of ijsvorming heeft plaatsgevonden op de banen en de lijnen niet omhoog zijn gekomen.

Deze informatie komt uit een artikel in de KLNTB tijdschrift "Centercourt". Klik hier voor de volledige tekst. 

Met sportieve groet,


Robbert Schmidt
Verenigingsmanager
TV Tie- Breakers

Web: www.tiebreakers.nl


Mail Verenigingsmanager: robbert@tiebreakers.nl
Mob: 06543 60000 (Telefonisch best te bereiken op werkdagen tussen 08- 14 uur)

 

Clubhuis/ Bezoek adres: Valentijnkade 132, 1095 KH Amsterdam Tel: 020 – 6683784.

 

Momenteel geen nieuws

BINNENKORT BIJ TIE-BREAKERS

Geen mededelingen

PARK DASHBOARD

Het park is dagelijks open vanaf 09:00 uur. Baanetiquette: hang altijd eerst een lege baan af!

Banen bespeelbaar
Hans Krabben (za 16 feb 13:44)

Winterkaarten

Wij verkopen winterpassen alleen on-line. Heb je een KNLTB-pas van de vereniging waar je 's zomers speelt? Dan kan je met die pas met ons elektronisch afhangsysteem onze buitenbanen afhangen. Wel eerst aanmelden via de link op deze pagina. Heb je géén KNLTB-pas, dan krijg je een speciale winterpas. Mail hiervoor eerst webmaster@tiebreakers.nl om dit nummer te verkrijgen. Voor meer informatie bezoek deze pagina.

Gebruiksaanwijzing website

Hier lees je wat er mogelijk is op de nieuwe website.

>> Lees verder...

S P O N S O R S